Ingrediente

1 pachet de foi phillo (20 de foi)
2 oua
125 gr ricotta
125 gr mascarpone
150 gr feta (maruntita)
120 ml lapte
60 ml apa minerala
1 lingurita sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Se scot foile pe masa de lucru si se acopera cu un servet umed ca sa nu se usuce. Se unge o tava (23/33cm) cu unt si se pun pe rind 5 foi de phillo, unse cu unt topit intre ele. Separat, intr-un castron, se amesteca bine toate ingredientele (oua, ricotta, mascarpone, feta, lapte, apa minerala, sare).

Se pun deoparte 5 foi de phillo, iar restul 10 foi, pe rind, se baga in compozitia lichida si se "mototolesc" usor dupa care se pun in tava, una linga alta. Dupa ce se termina cele 10 foi, se iau pe rind din cele 5 foi puse deopate si se pun deasupra compozitiei lichide, pe rind, unse intre ele cu unt topit.

Deasupra se pot unge cu unt sau ulei (floarea soarelui sau porumb). Se baga tava in cuptorul preincalzit la 375*c-190*c si se lasa 30 de minute. Se scoate din cuptor, se lasa 5 minute sa se raceasca dupa care se taie in patrate mai mari si se serveste.
Pofta Buna!

Aceasta este reteta dupa care m-am inspirat. Data viitoare am sa modific si am s-o fac cu feta, smintina (acra) si cottage cheese (jocca)!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gibanica - (burek)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Danieluta
•  11.01.2013 19:29:56

Antonia,te pup si-ti multumesc pentru apreciere!

antoniah
•  27.02.2012 23:55:22

Minunata reteta Danieluta! Am sa incerc sa o pregatesc si eu cat mai repede!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gibanica - (burek)