Fursecuri cu Umplutura de Fructe Uscate

Complexitate
redusa
Fursecuri cu Umplutura de Fructe Uscate

Ingrediente

  • Pentru cca 65 buc:
  • Umplutura:
  • -2/3 cana zahar
  • -2 linguri faina / amidon
  • -1 cana apa
  • -1 ½ cani prune uscate, curmale, stafide, smochine etc taiate bucatele (oricare dintre ele sau in amestec)
  • Aluat:
  • -250 g unt / margarina
  • -1 cana zahar
  • -1 cana zahar brun
  • -2 oua
  • -2 lingurite esenta de vanilie
  • -aprox 3 ½ cani faina (2 cani + 1 cana + ½ cana faina)
  • -1 ½ lingurite praf de copt
  • -½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • -1 lingurita sare
  • -½ cana lapte acru mai gros sau sana
  • Altele (optional):
  • -1 albus, usor batut
  • -nuca macinata
  • -zahar pudra vanilat
  • Pentru masurarea ingredientelor folositi o cana de 250 ml

Mod de preparare

Umplutura
Combinati zaharul cu faina / amidonul, adaugati apa, fructele taiate si puneti cateva minute la fiert, la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Dati deoparte si lasati la racit.

Aluat
Frecati bine untul cu cele doua tipuri de zahar pana obtineti o crema spumoasa si zaharul este dizolvat.
Adaugati ouale si vanilia.
Separat, cerneti impreuna 2 cani de faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Adaugati-o la compozitia cu unt, alternand cu lapte acru / sana.
La sfarsit inglobati inca 1 cana de faina si amestecati bine.

** Aluatul obtinut va fi putin mai moale si se leaga de mana, dar asa trebuie sa fie.

Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru minim 2 ore.
Intindeti apoi aluatul pe masa de lucru neanfainata intr-o foaie cu o grosime de 0, 5 cm.

** Daca aluatul este moale si nu se poate intinde in foaie (se lipeste de masa si sucitor) mai adaugati inca maxim ½ cana faina pana ce aluatul se dezlipeste de mana; inglobati faina printr-o framantare rapida si nu lucrati prea mult cu aluatul ca sa nu se incalzeasca si sa se inmoaie.

Taiati in diferite forme, avand grija ca jumatate din ele sa aiba dimensiuni putin mai mici.
Asezati-le pe cele mai mari intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Puneti pe fiecare cate 1 lingurita de umplutura si acoperiti cu formele mai mici.

** Nu este nevoie sa lipiti aluatul de deasupra de cel de jos.

Optional, puteti unge fursecurile cu albus si sa presarati nuca macinata.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 12- 15 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si doar incepe sa se aureasca.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Serviti simple sau pudrate cu zahar praf vanilat.

Se pot pastra pana la 2- 3 saptamani in cutii de tabla, in loc racoros, ramanand la fel de moi si fragede.
Niste fursecuri tare fragede, bune si aromate ce pot fi pastrate la rece pana la 2-3 saptamani in cutii inchise, fara sa sufere modificari sau sa se intareasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie