Cornuri Pufoase sau Varazdinski Klipici

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cornuri Pufoase sau Varazdinski Klipici

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 600 ml lapte
  • 250 ml ulei
  • 80 gr drojdie proaspata
  • 25 gr sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 galbenus pentru uns
  • seminte de susan
  • mac sau in pentru presarat

Mod de preparare

Din toate ingredientele pregatim un aluat ca orice aluat clasic de paine. In faina turnam lichidele si framantam pina se dezlipeste de maini. Aluatul este foarte moale, nelipicios si se lucreaza foarte bine.

Din aluat formam 27-28 de bilute de dimensiuni egale (in cazul meu 70 gr) pe care le lasam la dospit. Dospirea se face foarte repede avand in vedere cantitatea destul de mare de drojdie.

Dupa ce s-a dospit aluatul luam cate o biluta, o aplatizam pe planseta si cu sucitorul o intindem aproximativ 20 cm in lungime. Incepem sa rulam de la baza apasand usor aluatul si tragandu-l in acelasi timp in laterale, astfel realizandu-se alungirea si marirea cornului. - nu prea stiu sa explic altfel: lol:

Aseazam cornurile in tava cu hartie de copt śi lasam la dospit. Cind s-au dospit le ungem cu galbenus de ou amestecat cu putina apa si le presaram cu seminte dupa preferinta. Coacem in cuptorul incins la 220 °c timp de 12-14 minute.

Servim cornurile atat calde cat si reci. Noi am mancat calde fiecare cate trei. Asa cum am spus, sunt foarte fragede si se pastreaza asa cel putin 2-3 zile.

Pofta buna,
Nico

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura