Din toate ingredientele pregatim un aluat ca orice aluat clasic de paine. In faina turnam lichidele si framantam pina se dezlipeste de maini. Aluatul este foarte moale, nelipicios si se lucreaza foarte bine.
Din aluat formam 27-28 de bilute de dimensiuni egale (in cazul meu 70 gr) pe care le lasam la dospit. Dospirea se face foarte repede avand in vedere cantitatea destul de mare de drojdie.
Dupa ce s-a dospit aluatul luam cate o biluta, o aplatizam pe planseta si cu sucitorul o intindem aproximativ 20 cm in lungime. Incepem sa rulam de la baza apasand usor aluatul si tragandu-l in acelasi timp in laterale, astfel realizandu-se alungirea si marirea cornului. - nu prea stiu sa explic altfel: lol:
Aseazam cornurile in tava cu hartie de copt śi lasam la dospit. Cind s-au dospit le ungem cu galbenus de ou amestecat cu putina apa si le presaram cu seminte dupa preferinta. Coacem in cuptorul incins la 220 °c timp de 12-14 minute.
Servim cornurile atat calde cat si reci. Noi am mancat calde fiecare cate trei. Asa cum am spus, sunt foarte fragede si se pastreaza asa cel putin 2-3 zile.
Pofta buna,
Nico
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii