Ingrediente

Aluat:
1 kg faina
300 ml lapte
50 gr drojdie
150 gr zahar
3 oua
200 ml ulei
1 pachet praf de copt
1 lg cacao
400 gr rahat
sare
Sirop:
150 gr zahar
150 ml apa
coaja de lamaie

Mod de preparare

Din lapte, drojdie, 50gr zahar si 4 lg de faina am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, dupa aceia am adaugat ouale batute cu restul de zahar, sare si uleiul, faina amestecata cu praful de copt se framanta pana obtinem un aluat de o consistenta potrivita. Impartim aluatul in doua iar o parte o amestecam cu cacao dizolvata in putin lapte. Astfel aluaturile obtinute le lasam sa creasca.

Dupa ce au crescut le portionam obtinand cate 8 portii din fiecare. Se mai lasa sa creasca si fiecare se intinde in forma de cerc care se taie in 4. Suprapunem partile cu cacao peste cele albe, trecem cu merdeneaua ca sa le fixam, apoi asezam bucatile de rahat si rulam. Le mai lasam sa creasca 15 min apoi le coacem la foc mic.

Dupa ce le scoatem le insiropam in siropul rece pe care l-am obtinut prin fierberea zaharului cu apa. Sunt foarte pufoase si se mentin moi chiar si a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cornuri Bicolore" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

LORY
•  14.05.2010 18:55:33

vmik,da se pune si drojdie si praf de copt.

vmik
•  30.04.2010 16:28:50

am o mica nelamurire se pune si drojdie si praf de copt?

madallina
•  29.08.2009 21:13:52

am mancat aceste cornuri in urma cu 1 an si ma bucur ca am gasit reteta

LORY
•  02.04.2009 15:10:56

Andreea ma bucur ca ai reusit sa faci cornurile dar mai ales ca ti-au placut :)
Cu placere pentru sfaturi...cat despre reteta iti pot spune ca am luat-o si eu de pe net...asa ca meritul nu e al meu :)

andreeha
•  01.04.2009 23:04:27

In sfarsit mi-am facut timp si am am preparat cornurile. sunt fff bune. Multumesc mult Lory pentru reteta si pentru sfaturi :)

LORY
•  30.03.2009 15:31:15

Andreea cornurile nu se ung cu ou...dupa ce le-ai scos din cuptor le introduci in sirop....cat despre ulei se pune odata cu ouale ...poti amesteca uleiul cu ele...nu se pune la sfarsit.....poate doar cateva picaturi ca sa nu fie lipicios.
Nu le-am mai facut demult...acum ca mi-ai adus aminte de ele le voi face din nou zilele astea :)

andreeha
•  30.03.2009 00:35:22

cat sunt de frumoase... nu se ung cu ou inainte de a se da la cuptor? si uleiul se pune la inceput, dupa ce a crescut maia si cand incepem sa framantam, sau la sfarsit, dupa ce am amestecat aluatul? cornurile tale sunt fff impresionante. este prima data cand vad asa o combinatie :)

LORY
•  12.07.2008 22:31:01

am sa le incerc si eu cu finetti sau ciocolata

oana1979
•  12.07.2008 03:42:17

fffffff bune sunt eu le-am umplut cu crema finetti

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cornuri Bicolore