Cornulete cu Magiun din Aluat Fraged

Complexitate
redusa
Cornulete cu Magiun din Aluat Fraged

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 si 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1 ou intreg
  • 2-3 galbenusuri (2 daca sant ouale mari si 3 daca sant mai mici)
  • coaja rasa de lamaie dupa gust (sau vanilie praf)
  • 6-7 linguri cu zahar (nu este dulce deloc si daca folositi un gem mai acrisor trebuie sa mariti cantitatea de zahar daca doriti)
  • 4 linguri pline cu untura de porc
  • 100 gr unt rece si dat pe razatoarea de mere
  • 4-6 linguri de smantana (se va pune la inceput doar 3 linguri si pe parcursul framantari se mai adauga tot cate o lingura pana obtinem un aluat moale, dar usor de intins)
  • magiun (sau oricare gem doriti cu conditia sa fie de casa nu din cel cumparat, ca se va lichefia la caldura cuptorului)

Mod de preparare

Se pune faina cernuta intr-un vas ceva mai mare, se adauga praful de copt si se amesteca bine. Untura si untul dat pe razatoarea de mere se adauga deasupra si cu palmele frecam sa incorporam in faina, grasimea. Trebuie sa obtinem un amestec faramicios asemanator firimiturilor de paine.

Adaugam apoi zaharul, coaja de lamaie (vanilia praf) oul intreg si galbenusurile precum si smantana (doar 3 linguri la inceput) si incepem sa framantam. Daca aluatul mai cere smantana mai adaugam tot cate o lingura si framantam pana obtinem un aluat moale, lipicios dar care se poate intinde usor cu sucitorul.

Se imparte in bucati (eu am facut doar 3 bile restul am pus la congelator pentru a-l folosi alta data) .

Fiecare bila o intindem in forma rotunda si o impartim, prin taiere, in 8 feliute.

Asezam cate o lingurita de magiun pe partea lata a feliutelor si rulam spre varf in asa fel incat sa inchidem in aluat magiunul.

Asezam in tava si introducem in cuptorul preancalzit la foc mediu. Coacem pana devin usor aurii (eu am uitat de ele si le-am cam ars putintel, deci aveti grija sa nu faceti ca mine) .

Le scoatem din tava, le aranjam pe platou si le pudram cu zahar praf amestecat cu vanilie.

Se servesc reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
1
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Placinte cu carne
3
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Nacreala cu spuma de pe zer
4
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute