Chifle cu mac si cascaval

Postat pe: 17-04-2016
(0)

Ingrediente

350 gr faina
150-200 ml lapte caldut
13 gr drojdie
100 gr cascaval
1 lingura mac
1 lingurita zahar
2 linguri ulei
1/2 lingurita sare
1 ou

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:40min
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.
Cernem faina intr-un bol, punem sarea.
Adaugam drojdia, amestecam cu mana, punem circa 100 ml lapte caldut.
Incepem sa framantam, incorporam macul si cascavalul, pe care il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Mai adaugam lapte, framantam pana obtinem un aluat omogen si usor lipicios.
La final incorporam uleiul.
Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit 40-50 de minute, la loc ferit de curent.
Dupa ce a crescut, trecem mainile prin faina alba si impartim aluatul in 8 bucati, aproximativ egale.
Formam niste bile, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le lasam 10 minute la odihnit, apoi batem oul spuma si cu un penson le ungem.
Introducem chiflele in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata, le scoatem, le lasam 5 minute sa se racoreasca si servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chifle cu mac si cascaval" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chifle cu mac si cascaval