Cake Englezesc

Complexitate
redusa
Cake Englezesc

Ingrediente

  • 175g de unt
  • 175g de zahar
  • 225g de faina
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita de macis (daca nu aveti, inlocuiti cu nucusoara)
  • 50g de melasa
  • 50g de pudra de migdale
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 50g de fructe confiate
  • 50g de cirese confiate
  • 225g de stafide (facultativ)
  • 1 lingura de brandy sau rom
  • 80g de migadale taiate fin
  • 1 lingura de golden syrup sau miere

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 160°c.
Taiam maruntel fructele confiate si le marinam impreuna cu stafidele in brandy sau rom.

Amestecam faina cu macisul sau nucusoara si praful de copt. Batem spuma untul cu zaharul, adaugam ouale batute, amestecam bine.

Incorporam faina in amestecul de unt si oua, intercaland cu melasa si pudra de migdale.
Incorporam amestecul de fructe, pastram cateva cirese deoparte, iar restul le taiam in doua si le adaugam la aluat.

Amestecam bine si pastram din rezultat ~75g.
Varsam restul intr-o tava de chec cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 45 de minute.

Intre timp amestecam cele 75g cu ciresele pastrate si migdalele taiate fin si o lingura de golden syrup sau miere.

*Mai puteti adauga nuci sau alte fructe seci dupa placere.

Dupa cele 45 de minute retragem din cuptor cake-ul si varsam amestecul de mai sus deasupra. Reinfurnam inca 40 de minute acoperind cu foaie de aluminiu.

Scoatem foaia de aluminiu si mai lasam inca cateva minute sa se rumeneasca la suprafata.

Retragem din cuptor si il asezam sa se racoreasca pe o grila. Cel mai bine este se degusta a doua zi.

Pofta buna! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
5
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Fursecuri cu unt si cocos
Bucataras.RO

Fursecuri cu unt si cocos

Am vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...

Fursecuri cu unt si cocos
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura