Cake Englezesc

Complexitate
redusa
Cake Englezesc

Ingrediente

  • 175g de unt
  • 175g de zahar
  • 225g de faina
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita de macis (daca nu aveti, inlocuiti cu nucusoara)
  • 50g de melasa
  • 50g de pudra de migdale
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 50g de fructe confiate
  • 50g de cirese confiate
  • 225g de stafide (facultativ)
  • 1 lingura de brandy sau rom
  • 80g de migadale taiate fin
  • 1 lingura de golden syrup sau miere

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 160°c.
Taiam maruntel fructele confiate si le marinam impreuna cu stafidele in brandy sau rom.

Amestecam faina cu macisul sau nucusoara si praful de copt. Batem spuma untul cu zaharul, adaugam ouale batute, amestecam bine.

Incorporam faina in amestecul de unt si oua, intercaland cu melasa si pudra de migdale.
Incorporam amestecul de fructe, pastram cateva cirese deoparte, iar restul le taiam in doua si le adaugam la aluat.

Amestecam bine si pastram din rezultat ~75g.
Varsam restul intr-o tava de chec cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 45 de minute.

Intre timp amestecam cele 75g cu ciresele pastrate si migdalele taiate fin si o lingura de golden syrup sau miere.

*Mai puteti adauga nuci sau alte fructe seci dupa placere.

Dupa cele 45 de minute retragem din cuptor cake-ul si varsam amestecul de mai sus deasupra. Reinfurnam inca 40 de minute acoperind cu foaie de aluminiu.

Scoatem foaia de aluminiu si mai lasam inca cateva minute sa se rumeneasca la suprafata.

Retragem din cuptor si il asezam sa se racoreasca pe o grila. Cel mai bine este se degusta a doua zi.

Pofta buna! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Budinca de gris
Bucataras.RO

Budinca de gris

Budinca de gris
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola