Bruschetta – Specialitate de Casa

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Bruschetta – Specialitate de Casa

Ingrediente

  • - 250 g faina de tarate de grau
  • - 250 g faiana de secara
  • - drojdie
  • - 1 cub de unt
  • - condimente (sare, oregano, busuioc, piper alb, chilli)
  • - ulei de masline
  • - sos de rosii

Mod de preparare

Am facut un mix de fainuri, adica faina de tarate de grau amestecata cu faina de secara – de data asta n-am mai simtit nevoia sa pun si faina alba. Am amestecat cele doua tipuri de faina, am adaugat apa in care am dizolvat niste drojdie si sare ca la orice aluat de paine obisnuita.

Ce nu am facut ca la orice paine obisnuita – ca doar faceam celebra bruschetta – a fost sa adaug un cub de unt pentru fragezime si niste condimente, adica oregano, busuioc si piper alb. Am pus toate aceste condimente in aluatul de paine.

Am framantat bine ca pe orice aluat, apoi m-am uns pe maini cu ulei de masline si l-am mai framantat inca putin astfel incat uleiul sa se omogenizeze cu aluatul. Apoi i-am dat forma dorita, adica alungita – numai bun sa stea intr-o tava de cozonac. n-a fost nevoie sa intind aluatul cu sucitorul fiindca s-a modelat foarte usor cu mana.

Am uns tava de cozonac cu ulei de masline si am lasat aluatul la dospit in tava pret de 20 de minute. Cand am considerat ca a crescut suficient, am uns partea de la suprafata a aluatului cu ulei de masline peste care am turnat sos de rosii, iar la suprafata am mai presarat condimente – oregano, busuioc, piper alb si de data aceasta si chilli.

Am dat la cuptorul preincalzit, la treapta a 2-a si am scos painica dupa aproximativ 30 de minute. Ii puteti face testul cu scobitoarea pentru siguranta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura