 
		
	Intr-un blender sau robot de bucatarie puneti faina, sare si unt. Pulsati de 10 ori a cate 2 secunde o data. Puneti apa si mai pulsati cateva secunde pana cand se formeaza intr-un aluat. Transferati pe o suprafata si framantati usor pana cand puteti forma intr-o bila.
Inveliti in folie de plastic si lasati 30 de minute la rece. Intre timp preparati umplutura. Intr-o tigaie topiti untul si caliti cepele taiate fin cu putina sare la foc mic pana cand acestea sunt caramelizate, aproximativ 20 de minute. Sardinele rupeti-le in bucati mai mici iar ardeii taiati pestisori.
Presarati putina faina pe o suprafata, impartiti aluatul in 4 parti egale si intindeti fiecare in forma ovala de aproximativ 28 cm l si 17 cm l. Puneti ceapa calita, lasand aproximativ 2 cm pe margini apoi sardine si ardeii. Rulati marginile si cu o pensula ungeti-le cu ou batut.
 Coaceti 25-30 minute (depinde de cuptor, verificati la 20 de minute) sau pana cand are o crusta aurie. 
 *Untul se poate incorpora in faina si intr-un bol cu degetele (doar ca va dura mai mult) dupa care adaugati apa amestecand cu o furculita pana cand se formeaza aluatul. 
Serviti-le simplu sau acompaniate cu putina salata.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii