Tarta cu Sardine si Ardei Copti

Complexitate
redusa
Tarta cu Sardine si Ardei Copti

Ingrediente

  • Aceasta reteta este inspirata de o tarta care am cumparat o data intr-o cofetarie din Castellon Mi-a placut foarte mult si am incercat sa o recreez
  • Portie pentru 4
  • Pentru aluat:
  • 240 g faina de grau alba (fara aditivi de crestere)
  • 89 g unt rece (80-82%) taiat in cuburi
  • 125 ml apa rece
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 6 cepe (eu am folosit 4 galbene si 2 rosii)
  • 60 g unt (80-82%)
  • un praf de sare de mare
  • 2 ardei copti taiati pestisori (este important sa fie copti)
  • 85-100 g sardine in ulei de masline
  • 1 ou

Mod de preparare

Intr-un blender sau robot de bucatarie puneti faina, sare si unt. Pulsati de 10 ori a cate 2 secunde o data. Puneti apa si mai pulsati cateva secunde pana cand se formeaza intr-un aluat. Transferati pe o suprafata si framantati usor pana cand puteti forma intr-o bila.

Inveliti in folie de plastic si lasati 30 de minute la rece. Intre timp preparati umplutura. Intr-o tigaie topiti untul si caliti cepele taiate fin cu putina sare la foc mic pana cand acestea sunt caramelizate, aproximativ 20 de minute. Sardinele rupeti-le in bucati mai mici iar ardeii taiati pestisori.

Presarati putina faina pe o suprafata, impartiti aluatul in 4 parti egale si intindeti fiecare in forma ovala de aproximativ 28 cm l si 17 cm l. Puneti ceapa calita, lasand aproximativ 2 cm pe margini apoi sardine si ardeii. Rulati marginile si cu o pensula ungeti-le cu ou batut.

Coaceti 25-30 minute (depinde de cuptor, verificati la 20 de minute) sau pana cand are o crusta aurie.
*Untul se poate incorpora in faina si intr-un bol cu degetele (doar ca va dura mai mult) dupa care adaugati apa amestecand cu o furculita pana cand se formeaza aluatul.
Serviti-le simplu sau acompaniate cu putina salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Urda si Bezea
2
Dulciuri

Prajitura cu Urda si Bezea

Prajitura cu Urda si Bezea
Ciorba de pui cu smantana
3
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Curry de pui - cel mai gustos curry
5
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Parteneri
Prajitura cu aluat sfaramicios
Bucataras.RO

Prajitura cu aluat sfaramicios

Prajitura cu aluat sfaramicios
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia