Tarta cu Rubarba si Bezea a la Christine Ferber

Complexitate
redusa
Tarta cu Rubarba si Bezea a la Christine Ferber

Ingrediente

  • Blat din aluat brisee:
  • 125 g de faina
  • 90 g unt moale
  • 1 lingurita de zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • 3,5 cl de apa rece
  • Crema:
  • 5 cl de smantana lichida
  • 3 cl de lapte
  • 2 oua medii
  • 15 g de zahar (eu am pus 50g caci rubarba mea era foarte acida)
  • Pentru finitie:
  • 400 g de rubarba
  • 2 oua medii
  • 90 g de zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • 10 g de zahar tos

Mod de preparare

Pregatim blatul, dizolvam sarea in apa si adaugam untul, incorporam faina pana se formeaza un aluat nelipicios, il asezam pe un film alimentar si il asezam la frigider minimum 3 ore (eu l-am preparat seara dinainte).

Retragem de la frigider si il intindem pe o foaie de silicon sau pe hartie de copt, ungem o forma de tarta cu unt si asezam aluatul peste care depunem un cerc de hartie si legume uscate (fasole, naut, linte, sau perle pentru copt).

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 15 minute.

In acest timp pregatim crema amestecand toate ingredientele intr-un vas. Spalam si taiam rubarba maruntel, cand aluatul este gata, rasturnam legumele seci, indepartam hartia si asezam bucatile de rubarba. Varsam deasupra crema si dam la cuptor timp de 40 de minute.

Batem albusurile de la cele doua oua ramase cu sarea mai intai apoi cand incep sa spumeze adaugam zaharul tos si cand au inceput sa creasca zaharul in pudra. Lasam pana se formeaza o masa alba lucioasa care formeaza un cioc, ca pentru bezea.

Retragem din cuptor tarta o asezam pe un grilaj si lasam sa se racoreasca, dupa care cu ajutorul unei sprite depunem bezeaua, presaram zahar pudra si o infurnam iar pentru 15 minute la 180 grade C.

Cand este gata o lasam pe o grila sa se racoreasca, servim calduta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia