Saratele (din Cartofi)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Saratele (din Cartofi)

Ingrediente

  • 150 g cartofi fierti si trecuti prin sita (cartofii se cantaresc dupa fierbere si trecere prin sita)
  • 150 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • 150 g faina ”000” proaspat cernuta (eu am adaugat 170 g faina) si faina pentru infainat suprafata de lucru
  • sare de mare fin macinata
  • 1 ou
  • 1 lingurita cu sare grunjoasa / susan / mac, etc

Mod de preparare

Se mixeaza cartofii fierti trecuti in prealabil prin sita si untul taiat bucatele, cu ajutorul mixerului electric (paletele spiralate), pana la obtinerea unui amestec omogen.
* Se adauga faina (in doua etape), sarea si se mixeaza in continuare compozitia, pana la obtinerea unui aluat potrivit de tare.
* Aluatul se intinde pe suprafata de lucru, infainata in prealabil, cu ajutorul sucitorului, astfel incat sa se obtina o foaie groasa de aproximativ 1/2 cm.

* Se taie din aluat fasii de aproximativ 1 - 1 1/2 cm latime si 12 cm lungime. Fasiile de aluat pregatite se aseaza in tava tapetata in prealabil cu hartie pentru copt. Se incalzeste cuptorul.
* Se bate oul intr-un bol si se pensuleaza suprafata aluatului. Se presara la suprafata dupa preferinta cristale de sare grunjoasa, susan, mac, etc.

* Saratelele se coc la foc moderat, pe nivelul intermediar al cuptorului, pana cand dobandesc o culoare frumoasa, aurie (aproximativ 12 - 15 minute, insa acest timp difera putin de la un cuptor la altul).
* Cand saratelele sunt coapte, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
4
Dulciuri

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Ceafa de porc la cuptor
5
Parteneri
Costițe picante de porc la cuptor
Bucataras.RO

Costițe picante de porc la cuptor

Aceste minunate costițe de porc au fost cele mai delicioase costițe pe care noi le-am mâncat până acum. Gustul...

Costițe picante de porc la cuptor
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala