Se mixeaza cartofii fierti trecuti in prealabil prin sita si untul taiat bucatele, cu ajutorul mixerului electric (paletele spiralate), pana la obtinerea unui amestec omogen.
* Se adauga faina (in doua etape), sarea si se mixeaza in continuare compozitia, pana la obtinerea unui aluat potrivit de tare.
* Aluatul se intinde pe suprafata de lucru, infainata in prealabil, cu ajutorul sucitorului, astfel incat sa se obtina o foaie groasa de aproximativ 1/2 cm.
* Se taie din aluat fasii de aproximativ 1 - 1 1/2 cm latime si 12 cm lungime. Fasiile de aluat pregatite se aseaza in tava tapetata in prealabil cu hartie pentru copt. Se incalzeste cuptorul.
* Se bate oul intr-un bol si se pensuleaza suprafata aluatului. Se presara la suprafata dupa preferinta cristale de sare grunjoasa, susan, mac, etc.
* Saratelele se coc la foc moderat, pe nivelul intermediar al cuptorului, pana cand dobandesc o culoare frumoasa, aurie (aproximativ 12 - 15 minute, insa acest timp difera putin de la un cuptor la altul).
* Cand saratelele sunt coapte, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii