Saratele (din Cartofi)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Saratele (din Cartofi)

Ingrediente

  • 150 g cartofi fierti si trecuti prin sita (cartofii se cantaresc dupa fierbere si trecere prin sita)
  • 150 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • 150 g faina ”000” proaspat cernuta (eu am adaugat 170 g faina) si faina pentru infainat suprafata de lucru
  • sare de mare fin macinata
  • 1 ou
  • 1 lingurita cu sare grunjoasa / susan / mac, etc

Mod de preparare

Se mixeaza cartofii fierti trecuti in prealabil prin sita si untul taiat bucatele, cu ajutorul mixerului electric (paletele spiralate), pana la obtinerea unui amestec omogen.
* Se adauga faina (in doua etape), sarea si se mixeaza in continuare compozitia, pana la obtinerea unui aluat potrivit de tare.
* Aluatul se intinde pe suprafata de lucru, infainata in prealabil, cu ajutorul sucitorului, astfel incat sa se obtina o foaie groasa de aproximativ 1/2 cm.

* Se taie din aluat fasii de aproximativ 1 - 1 1/2 cm latime si 12 cm lungime. Fasiile de aluat pregatite se aseaza in tava tapetata in prealabil cu hartie pentru copt. Se incalzeste cuptorul.
* Se bate oul intr-un bol si se pensuleaza suprafata aluatului. Se presara la suprafata dupa preferinta cristale de sare grunjoasa, susan, mac, etc.

* Saratelele se coc la foc moderat, pe nivelul intermediar al cuptorului, pana cand dobandesc o culoare frumoasa, aurie (aproximativ 12 - 15 minute, insa acest timp difera putin de la un cuptor la altul).
* Cand saratelele sunt coapte, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
4
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
5
Dulciuri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Parteneri
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia