Se mixeaza cartofii fierti trecuti in prealabil prin sita si untul taiat bucatele, cu ajutorul mixerului electric (paletele spiralate), pana la obtinerea unui amestec omogen.
* Se adauga faina (in doua etape), sarea si se mixeaza in continuare compozitia, pana la obtinerea unui aluat potrivit de tare.
* Aluatul se intinde pe suprafata de lucru, infainata in prealabil, cu ajutorul sucitorului, astfel incat sa se obtina o foaie groasa de aproximativ 1/2 cm.
* Se taie din aluat fasii de aproximativ 1 - 1 1/2 cm latime si 12 cm lungime. Fasiile de aluat pregatite se aseaza in tava tapetata in prealabil cu hartie pentru copt. Se incalzeste cuptorul.
* Se bate oul intr-un bol si se pensuleaza suprafata aluatului. Se presara la suprafata dupa preferinta cristale de sare grunjoasa, susan, mac, etc.
* Saratelele se coc la foc moderat, pe nivelul intermediar al cuptorului, pana cand dobandesc o culoare frumoasa, aurie (aproximativ 12 - 15 minute, insa acest timp difera putin de la un cuptor la altul).
* Cand saratelele sunt coapte, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoAceste minunate costițe de porc au fost cele mai delicioase costițe pe care noi le-am mâncat până acum. Gustul...
Costițe picante de porc la cuptorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii