Saleuri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 125 ml ulei
  • 250 g iaurt
  • 250 ml lapte
  • 250 ml bors
  • 1,35 kg faina
  • 2 oua
  • sare grunjoasa
  • mac / susan / chimen

Mod de preparare

Se lasa untul la temperatura camerei, dupa care se taie bucatele si se amesteca cu celelalte ingrediente. La sfarsit se adauga faina cat cuprinde, pana la obtinerea unui aluat care nu se mai lipeste de degete. (Se poate folosi mixerul pentru omogenizare atunci cand consistenta aluatului o permite).

Se acopera si se lasa la rece minim 2-3 ore.
Apoi se imparte aluatul in 4-5 parti. Bucatile se intind pe rand cu sucitorul in foi subtiri sau foarte subtiri, in functie de cat de groase doriti sa iasa saleurile.

Se taie saleurile, dupa care se ung cu oul batut. Se presara cu sare si dupa preferinta mac, susan sau chimen. Este recomandat sa folositi sare grunjoasa pentru ca arata si se simte mai bine.
Se aseaza in tavi tapetate cu hartie de copt si se dau la cuptor pana capata o culoare aurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate