Se lasa untul la temperatura camerei, dupa care se taie bucatele si se amesteca cu celelalte ingrediente. La sfarsit se adauga faina cat cuprinde, pana la obtinerea unui aluat care nu se mai lipeste de degete. (Se poate folosi mixerul pentru omogenizare atunci cand consistenta aluatului o permite).
Se acopera si se lasa la rece minim 2-3 ore.
Apoi se imparte aluatul in 4-5 parti. Bucatile se intind pe rand cu sucitorul in foi subtiri sau foarte subtiri, in functie de cat de groase doriti sa iasa saleurile.
Se taie saleurile, dupa care se ung cu oul batut. Se presara cu sare si dupa preferinta mac, susan sau chimen. Este recomandat sa folositi sare grunjoasa pentru ca arata si se simte mai bine.
Se aseaza in tavi tapetate cu hartie de copt si se dau la cuptor pana capata o culoare aurie.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii