Placinte poale`n brau

Complexitate
redusa
Placinte poale`n brau

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g iaurt
  • 1/2 lc sare
  • drojdie (cat pt un kg de faina)
  • ~ 800 g faina
  • Umplutura:
  • 500 g telemea
  • 100 - 150 g zahar
  • esenta de rom
  • 1-2 oua

Mod de preparare

Aluatul:
Peste 2-3 linguri de faina se toarna apa clocotita si se amesteca pana la stadiul de pasta mai groasa. Se pune la racorit.

Drojdia se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.

Caz I - drojdie uscata
Se amesteca drojdia cu 2-3 linguri de faina si se da deoparte pt 10-15 minute. Cand se raceste faina oparita, se adauga amestecul de drojdie+faina mai sus mentionat. Amestecul acesta se dilueaza cu apa, lapte sau iaurt - astfel incat sa se obtina o pasta mai groasa decat smantana (eu am folosit iaurtul mentionat in reteta). In aceasta compozitie se adauga 1 lingura de zahar si 1/2 lingurita sare.

Caz II - drojdie proaspata
Se dizolva drojdia in apa calduta cu 1 lingura de zahar si 1/2 lingurita sare. Dupa ce s-a racit faina oparita, se toarna peste ea drojdia dizolvata si se mai adauga faina, obtinandu-se o pasta mai groasa decat smantana.

Lasam vasul la loc caldut, timp de 10-15 minute, cat sa inceapa ca creasca aceasta compozitie.

Intre timp, batem cele 3 oua cu zaharul si iaurtul (daca a mai ramas de la prepararea pastei precedente). Cand compozitia cu drojdie s-a racit, o amestecam cu ouale. Punem restul de faina. Aluatul e usor moale (nu este foarte tare), inca se lipeste de maini. Punem 2 linguri de ulei si mai framantam putin (dupa ce punem uleiul, aluatul nu se mai lipeste). Il punem deoparte la loc caldut si-l lasam la dospit.

Umplutura
Branza se combina cu zaharul, oul si esenta si se omogenizeaza. Cantitatea de zahar tb ajustata in functie de gustul fiecaruia si de cat de sarata e telemeaua.
Bunicii mei, pe vremuri puneau si marar in branza. Dar eu nu agream deloc asta. De asemenea, se pot pune stafide (nici asta nu fac eu).

Se impacheteaza placintele si se ung cu ou batut inainte de a fi date la cuptor. Se tin in cuptor la foc mic (eu tin la treapta 1 cam 1 h pana se rumenesc). Se scot si se ung cu miere.


Video cu impachetarea placintelor poale'n brau:
http://reteteculinare.ro/video/placinte_poale_in_brau/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Yayla - supa  turceasca cu iaurt, menta si naut
Bucataras.RO

Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut

 Bucataria turceasca este bogata in supe si ciorbe. La fel si cele preparate cu iaurt cu diferite ingrediente si...

Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola