Placinte poale`n brau

Complexitate
redusa
Placinte poale`n brau

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g iaurt
  • 1/2 lc sare
  • drojdie (cat pt un kg de faina)
  • ~ 800 g faina
  • Umplutura:
  • 500 g telemea
  • 100 - 150 g zahar
  • esenta de rom
  • 1-2 oua

Mod de preparare

Aluatul:
Peste 2-3 linguri de faina se toarna apa clocotita si se amesteca pana la stadiul de pasta mai groasa. Se pune la racorit.

Drojdia se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.

Caz I - drojdie uscata
Se amesteca drojdia cu 2-3 linguri de faina si se da deoparte pt 10-15 minute. Cand se raceste faina oparita, se adauga amestecul de drojdie+faina mai sus mentionat. Amestecul acesta se dilueaza cu apa, lapte sau iaurt - astfel incat sa se obtina o pasta mai groasa decat smantana (eu am folosit iaurtul mentionat in reteta). In aceasta compozitie se adauga 1 lingura de zahar si 1/2 lingurita sare.

Caz II - drojdie proaspata
Se dizolva drojdia in apa calduta cu 1 lingura de zahar si 1/2 lingurita sare. Dupa ce s-a racit faina oparita, se toarna peste ea drojdia dizolvata si se mai adauga faina, obtinandu-se o pasta mai groasa decat smantana.

Lasam vasul la loc caldut, timp de 10-15 minute, cat sa inceapa ca creasca aceasta compozitie.

Intre timp, batem cele 3 oua cu zaharul si iaurtul (daca a mai ramas de la prepararea pastei precedente). Cand compozitia cu drojdie s-a racit, o amestecam cu ouale. Punem restul de faina. Aluatul e usor moale (nu este foarte tare), inca se lipeste de maini. Punem 2 linguri de ulei si mai framantam putin (dupa ce punem uleiul, aluatul nu se mai lipeste). Il punem deoparte la loc caldut si-l lasam la dospit.

Umplutura
Branza se combina cu zaharul, oul si esenta si se omogenizeaza. Cantitatea de zahar tb ajustata in functie de gustul fiecaruia si de cat de sarata e telemeaua.
Bunicii mei, pe vremuri puneau si marar in branza. Dar eu nu agream deloc asta. De asemenea, se pot pune stafide (nici asta nu fac eu).

Se impacheteaza placintele si se ung cu ou batut inainte de a fi date la cuptor. Se tin in cuptor la foc mic (eu tin la treapta 1 cam 1 h pana se rumenesc). Se scot si se ung cu miere.


Video cu impachetarea placintelor poale'n brau:
http://reteteculinare.ro/video/placinte_poale_in_brau/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de agrise
3
Parteneri
Somon la cuptor cu 4 garnituri
Bucataras.RO

Somon la cuptor cu 4 garnituri

Am facut patru portii de somon la cuptor, dar pentru fiecare am pus alta garnitura: cartofi, broccoli cu morcov, sparanghel...

Somon la cuptor cu 4 garnituri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute