Placinta la Aburi

Complexitate
redusa
Placinta la Aburi

Ingrediente

  • Umplutura
  • -1 pahar branza telemea
  • -1 pahar branza de vaci
  • -1 pahar smantana grasa / iaurt gras ( sau mai mult), functie de consistenta umpluturii
  • -4 oua
  • -1 lingurita praf de copt
  • ( pahar cu o capacitate 250 ml)
  • Topping
  • -200 g smantana
  • -1 ou
  • Altele
  • -1 pachet foi de placinta
  • -250 g unt / margarina
  • -ulei
  • -putin pesmet

Mod de preparare

Lasati foile de placinta la dezghetat.

Umplutura
Amestecati branza telemea ( trecuta prin razatoare sau sfaramata bine) cu branza de vaci.
Incorporati smantana grasa / iaurt gras, ouale, praful de copt si omogenizati. Adaugati extra smantana / iaurt, astfel incat amestecul sa fie unul mai lichid. Dati deoparte.

Ungeti generos cu unt / margarina o tava sau un vas termorezistent si presarati cu pesmet.
Topiti restul de unt / margarina si lasati la racit.
Asezati pe fundul tavii 3 foi de placinta stropite fiecare cu unt, lasand marginile foilor sa imbrace si peretii laterali.
Puneti din umplutura lasand-o sa curga printre dintii unei furculite.
Urmatoarele foi de placinta nu le intindeti in tava / vas, ci dimpotriva, le incretiti pentru ca placinta sa fie pufoasa.
Procedati la fel cu grupe de 3 foi si umplutura, pana la epuizarea lor, avand grija ca ultimul strat sa fie format din 3 foi de placinta.
Inainte de ultimul strat, aduceti marginile foilor rasfrante peste peretii tavii spre mijloc pentru ca umplutura sa nu se scurga, apoi asezati deasupra ultimele 3 foi incretite.
( Daca untul / margarina nu ajunge pentru toate foile de placinta, puteti folosi ulei).
Stropiti cu unt foaia de deasupra si turnati peste placinta ½ ceasca cu apa rece.
Dati la cuptorul incins pentru cca 40 min, la 180 grade, reducand focul la 150 grade dupa primele 15 min.
Dupa 30 min de stat in cuptor, turnati peste placinta topping-ul format prin amestecarea smantanii cu ou si lasati in continuare la foc mic pana cand placinta este coapta si frumos rumenita.
Scoateti din cuptor si lasati-o 20 min acoperita ca sa se inmoaie putin si sa ramana usor zemoasa.


Nota
* Este recomandata folosirea branzei telemea de oaie care confera placintei o aroma si savoare inconfundabila.
** Puneti cu darnicie smantana sau iaurt gras in umplutura, astfel incat amestecul sa fie mai fluid si care sa poata curge printre dintii unei furculite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Dulceaţă de căpșuni reţetă
1
Conserve, muraturi

Dulceaţă de căpșuni reţetă

Dulceaţă de căpșuni reţetă
Cartofi-evantai cu cascaval
3
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Briose cu visine (sau orice fruct)
4
Dulciuri

Briose cu visine (sau orice fruct)

Briose cu visine (sau orice fruct)
Prajitura La Metru
5
Dulciuri

Prajitura La Metru

Prajitura La Metru
Parteneri
Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu
Bucataras.RO

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

Ce ziceți de o plăcintă frumoasă și gustoasă? Gașca mea a devorat-o imediat. Va prezentam Reteta de placinta...

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Spuma de capsuni
Gustos.RO

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni