Placinta la Aburi

Complexitate
redusa
Placinta la Aburi

Ingrediente

  • Umplutura
  • -1 pahar branza telemea
  • -1 pahar branza de vaci
  • -1 pahar smantana grasa / iaurt gras ( sau mai mult), functie de consistenta umpluturii
  • -4 oua
  • -1 lingurita praf de copt
  • ( pahar cu o capacitate 250 ml)
  • Topping
  • -200 g smantana
  • -1 ou
  • Altele
  • -1 pachet foi de placinta
  • -250 g unt / margarina
  • -ulei
  • -putin pesmet

Mod de preparare

Lasati foile de placinta la dezghetat.

Umplutura
Amestecati branza telemea ( trecuta prin razatoare sau sfaramata bine) cu branza de vaci.
Incorporati smantana grasa / iaurt gras, ouale, praful de copt si omogenizati. Adaugati extra smantana / iaurt, astfel incat amestecul sa fie unul mai lichid. Dati deoparte.

Ungeti generos cu unt / margarina o tava sau un vas termorezistent si presarati cu pesmet.
Topiti restul de unt / margarina si lasati la racit.
Asezati pe fundul tavii 3 foi de placinta stropite fiecare cu unt, lasand marginile foilor sa imbrace si peretii laterali.
Puneti din umplutura lasand-o sa curga printre dintii unei furculite.
Urmatoarele foi de placinta nu le intindeti in tava / vas, ci dimpotriva, le incretiti pentru ca placinta sa fie pufoasa.
Procedati la fel cu grupe de 3 foi si umplutura, pana la epuizarea lor, avand grija ca ultimul strat sa fie format din 3 foi de placinta.
Inainte de ultimul strat, aduceti marginile foilor rasfrante peste peretii tavii spre mijloc pentru ca umplutura sa nu se scurga, apoi asezati deasupra ultimele 3 foi incretite.
( Daca untul / margarina nu ajunge pentru toate foile de placinta, puteti folosi ulei).
Stropiti cu unt foaia de deasupra si turnati peste placinta ½ ceasca cu apa rece.
Dati la cuptorul incins pentru cca 40 min, la 180 grade, reducand focul la 150 grade dupa primele 15 min.
Dupa 30 min de stat in cuptor, turnati peste placinta topping-ul format prin amestecarea smantanii cu ou si lasati in continuare la foc mic pana cand placinta este coapta si frumos rumenita.
Scoateti din cuptor si lasati-o 20 min acoperita ca sa se inmoaie putin si sa ramana usor zemoasa.


Nota
* Este recomandata folosirea branzei telemea de oaie care confera placintei o aroma si savoare inconfundabila.
** Puneti cu darnicie smantana sau iaurt gras in umplutura, astfel incat amestecul sa fie mai fluid si care sa poata curge printre dintii unei furculite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Cartofi dulci la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti