Pentru foi, amestecam intr-un castron toate ingredientele pana obtinem un aluat elastic. Lasam la odihnit 30 minute.
Intre timp, pregatim merele, adica le dam curatate de coaja prin razatoare si le punem pe foc cu zaharul pana scade zeama, apoi adaugam zaharul vanilat, esenta de rom si grisul. Aluatul pentru foi il impartim in 4-5 bucati, apoi intindem fiecare bucata subtire cu sucitoarea, dar se poate si cu ulei unse si apoi intinse cu mana. Le umplem cu merele racite, le rulam si le coacem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 180 grade C, circa 30 minute. Dupa ce s-au copt, se pudreaza cu zahar pudra.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii