Lasati la dezghetat foile de placinta.
Umplutura:
Caliti putin faina in untul incins, fara sa o lasati sa-si schimbe culoarea. Diluati cu lapte si lasati la foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Lasati la racit.
Inglobati ouale, apoi branzeturile maruntite, parmezanul ras / cascaval / cas de oaie, patrunjelul verde, tocat marunt si omogenizati bine. Dati deoparte.
Ungeti cu unt o tava de copt. Impartiti in doua foile de placinta din pachet.
Puneti in tava prima jumatate de foi, unse fiecare generos cu unt topit, acoperind si marginile tavii. Turnati umplutura, nivelati si aduceti marginile foilor rasfrante peste umplutura. Acoperiti cu restul de foi pe care le incretiti, unse si ele generos cu unt, inclusiv ultima foaie.
Presarati cu susan, apoi portionati placinta cu un cutit bine ascutit (doar stratul superior de foi).
Dati la cuptorul preancalzit pentru cca 45 min, la 180 grade sau pana ce foile de deasupra sunt bine rumenite.
Serviti placinta calduta. Este la fel de buna si rece.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii