Lasati la dezghetat foile de placinta.
Umplutura:
Caliti putin faina in untul incins, fara sa o lasati sa-si schimbe culoarea. Diluati cu lapte si lasati la foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Lasati la racit.
Inglobati ouale, apoi branzeturile maruntite, parmezanul ras / cascaval / cas de oaie, patrunjelul verde, tocat marunt si omogenizati bine. Dati deoparte.
Ungeti cu unt o tava de copt. Impartiti in doua foile de placinta din pachet.
Puneti in tava prima jumatate de foi, unse fiecare generos cu unt topit, acoperind si marginile tavii. Turnati umplutura, nivelati si aduceti marginile foilor rasfrante peste umplutura. Acoperiti cu restul de foi pe care le incretiti, unse si ele generos cu unt, inclusiv ultima foaie.
Presarati cu susan, apoi portionati placinta cu un cutit bine ascutit (doar stratul superior de foi).
Dati la cuptorul preancalzit pentru cca 45 min, la 180 grade sau pana ce foile de deasupra sunt bine rumenite.
Serviti placinta calduta. Este la fel de buna si rece.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii