Placinta cu Sfecla de Zahar

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Sfecla de zahar 2kg
  • Miere de albine 200gr
  • Scortisoara
  • Ulei 50 ml
  • Faina tip 500 1,5 kg
  • Lapte 500ml
  • Oua 5
  • Margarina 100 gr
  • zahar 100 gr
  • Sare
  • drojdie cat o nuca

Mod de preparare

Pregatim un vas in care sa calim sfecla curatata si data prin razatoarea mare impreunab50 ml de ulei. Cand calirea este suficienta sfecla va avea culoarea maronie turnam mierea o mai lasam 5 min sa se integreze mierea, dam vasul deoparte aromam cu scortisoara si lasam la rece.

Aeram bine faina alba si o aducem la temperatura camerei. Pe marginea vasului in care avem faina presaram un praf de sare, facem gaura in mijloc unde stingem drojdia cu putina apa calda si o lingurita de zahar, amestec care va fi lasat 15 min la pre dospit.

In alt vas batem galbenusul de la trei oua iar albusul de la cele trei oua il frecam pana se face spuma cu zaharul pe care -l avem. Laptele incalzt la 40 de grade pentru a nu neutraliza drojdia, margarina topita la bainne -marine, le adaugam peste maia, framantam.

In timp ce framantam punem si albusul cu zahar. Cand mainile sant curate de aluat consideram aluatul gata si-l lasam la dospit 30 min. Pregatim cuptorul, la o temperatura de 180 grade fiindca avem un aluat dulce. Pregatim tavile in raport cu produsul pe care vrem sa-l obtinem.

Dupa o jumatate de ora apasam aluatul ca sa poata rasufla il asezam pe masa unde il proportionam dupa pofta. Dupa ce intindem o bucata de aluatin foaie punem sfecla calita pe foaie ca la cozonac rulam, batem capetele, asezam in tavi.

Le lasam la dospit iarasi dar le ungem cu ou si zahar, iar la introducerea in cuptor le mai ungem inca o data dupa care presuram mac.
Timpul de coacere intre 35 si 40 minute.
Aceasta reteta se poat realiza si de post urmand sa facem un aluat de paine in locul celui dulce. Este un produs de patiserie iesit din modul uzual dar care depaseste cu mult aceiasi reteta cu mar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ceafa de porc la cuptor
1
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Dulceata de visine
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu Fructe si Crusta Crocanta
5
Dulciuri

Prajitura cu Fructe si Crusta Crocanta

Prajitura cu Fructe si Crusta Crocanta
Parteneri
Pastrav cu legume la cuptor
Bucataras.RO

Pastrav cu legume la cuptor

Chiar daca nu esti fan peste, iti garantez ca aceasta reteta de pastrav la cuptor te va cuceri

Pastrav cu legume la cuptor
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate