Placinta cu Sfecla de Zahar

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Sfecla de zahar 2kg
  • Miere de albine 200gr
  • Scortisoara
  • Ulei 50 ml
  • Faina tip 500 1,5 kg
  • Lapte 500ml
  • Oua 5
  • Margarina 100 gr
  • zahar 100 gr
  • Sare
  • drojdie cat o nuca

Mod de preparare

Pregatim un vas in care sa calim sfecla curatata si data prin razatoarea mare impreunab50 ml de ulei. Cand calirea este suficienta sfecla va avea culoarea maronie turnam mierea o mai lasam 5 min sa se integreze mierea, dam vasul deoparte aromam cu scortisoara si lasam la rece.

Aeram bine faina alba si o aducem la temperatura camerei. Pe marginea vasului in care avem faina presaram un praf de sare, facem gaura in mijloc unde stingem drojdia cu putina apa calda si o lingurita de zahar, amestec care va fi lasat 15 min la pre dospit.

In alt vas batem galbenusul de la trei oua iar albusul de la cele trei oua il frecam pana se face spuma cu zaharul pe care -l avem. Laptele incalzt la 40 de grade pentru a nu neutraliza drojdia, margarina topita la bainne -marine, le adaugam peste maia, framantam.

In timp ce framantam punem si albusul cu zahar. Cand mainile sant curate de aluat consideram aluatul gata si-l lasam la dospit 30 min. Pregatim cuptorul, la o temperatura de 180 grade fiindca avem un aluat dulce. Pregatim tavile in raport cu produsul pe care vrem sa-l obtinem.

Dupa o jumatate de ora apasam aluatul ca sa poata rasufla il asezam pe masa unde il proportionam dupa pofta. Dupa ce intindem o bucata de aluatin foaie punem sfecla calita pe foaie ca la cozonac rulam, batem capetele, asezam in tavi.

Le lasam la dospit iarasi dar le ungem cu ou si zahar, iar la introducerea in cuptor le mai ungem inca o data dupa care presuram mac.
Timpul de coacere intre 35 si 40 minute.
Aceasta reteta se poat realiza si de post urmand sa facem un aluat de paine in locul celui dulce. Este un produs de patiserie iesit din modul uzual dar care depaseste cu mult aceiasi reteta cu mar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia