Pregatim un vas in care sa calim sfecla curatata si data prin razatoarea mare impreunab50 ml de ulei. Cand calirea este suficienta sfecla va avea culoarea maronie turnam mierea o mai lasam 5 min sa se integreze mierea, dam vasul deoparte aromam cu scortisoara si lasam la rece.
Aeram bine faina alba si o aducem la temperatura camerei. Pe marginea vasului in care avem faina presaram un praf de sare, facem gaura in mijloc unde stingem drojdia cu putina apa calda si o lingurita de zahar, amestec care va fi lasat 15 min la pre dospit.
In alt vas batem galbenusul de la trei oua iar albusul de la cele trei oua il frecam pana se face spuma cu zaharul pe care -l avem. Laptele incalzt la 40 de grade pentru a nu neutraliza drojdia, margarina topita la bainne -marine, le adaugam peste maia, framantam.
In timp ce framantam punem si albusul cu zahar. Cand mainile sant curate de aluat consideram aluatul gata si-l lasam la dospit 30 min. Pregatim cuptorul, la o temperatura de 180 grade fiindca avem un aluat dulce. Pregatim tavile in raport cu produsul pe care vrem sa-l obtinem.
Dupa o jumatate de ora apasam aluatul ca sa poata rasufla il asezam pe masa unde il proportionam dupa pofta. Dupa ce intindem o bucata de aluatin foaie punem sfecla calita pe foaie ca la cozonac rulam, batem capetele, asezam in tavi.
Le lasam la dospit iarasi dar le ungem cu ou si zahar, iar la introducerea in cuptor le mai ungem inca o data dupa care presuram mac.
Timpul de coacere intre 35 si 40 minute.
Aceasta reteta se poat realiza si de post urmand sa facem un aluat de paine in locul celui dulce. Este un produs de patiserie iesit din modul uzual dar care depaseste cu mult aceiasi reteta cu mar
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii