Placinta cu Prosciutto si Gorgonzola

Complexitate
redusa
Placinta cu Prosciutto si Gorgonzola

Ingrediente

  • Pentru aluat (1 placinta-4 portii)
  • 250 g faina de grau alba (fara aditivi de crestere)
  • 60 ml ulei extra virgin
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 60 ml apa calda (max 40 c)
  • 2 oua
  • Pentru umplutura:
  • 4 felii prosciutto
  • 4 cepe taiate pestisori
  • 20 g unt
  • 1 ardei rosu taiat cubulete mici
  • 50 g gorgonzola dulce
  • Piper
  • Pentru dressing (optional) :
  • 1 catel de usturoi
  • 2 lingurite miere
  • un praf de sare si piper
  • 1 1/2 lingurita mustar boabe
  • 2 linguri otet balsamic alb sau negru (otetul balsamic este mai dulce si are o aciditate mai mica)
  • 4 linguri ulei de masline extra virgin
  • Mixati ingredientele cu blenderul sau intr-un robot de bucatarie in afara de uleiul de masline Adaugati acesta treptat Se poate refrigera timp de 3 zile

Mod de preparare

Intr-un bol amestecati cu un tel faina, sarea, oregano si cimbrul. Faceti o gaura la mijloc, adaugati un ou si cu o furculita bateti putin apoi puneti uleiul si apa. Formati intr-un aluat si transferati pe o suprafata.

Framantati apasand usor si incorporans toata faina timp de 1 minut. Nu adaugati faina extra. Formati intr-o bila si ungeti cu putin ulei de masline apoi intr-un bol acoperiti si lasati 1 ora. Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6).

Intr-o tigaie caliti ceapa la foc mic in unt si putina sare pana cand prinde o culoare auriu deschis si sunt foarte moi aproximativ 20 minute. Este important sa caliti la foc mic, acestea trebuie sa aiba un gust dulce cand sunt gata.

Taiati prosciutto in bucatele si gorgonzola. Puneti aluatul pe o folie de aluminiu cu partea stralucitoare in sus si intindeti in forma de cerc cu diametru intre 32-35 cm. Lasand 5-6 cm pe margini liber intindeti ceapa, imprastiati ardei, bucatelele de prosciutto si gorgonzola, si putin piper.

Puneti umplutura bine si pe margini pentru a nu fi uscate. Aduceti marginile libere spre centru una peste alta apoi cu o pensula ungeti acestea cu ou batut deasupra. Coaceti la cuptor 30 de minute sau pana cand are o crusta aurie.

* Eu am facut portie dubla de fiecare data. Merita fiecare bucata.
Serviti la temperatura camerei cu salata, ridichi si dressing cu miere si mustar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.