Intr-un bol amestecati cu un tel faina, sarea, oregano si cimbrul. Faceti o gaura la mijloc, adaugati un ou si cu o furculita bateti putin apoi puneti uleiul si apa. Formati intr-un aluat si transferati pe o suprafata.
Framantati apasand usor si incorporans toata faina timp de 1 minut. Nu adaugati faina extra. Formati intr-o bila si ungeti cu putin ulei de masline apoi intr-un bol acoperiti si lasati 1 ora. Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6).
Intr-o tigaie caliti ceapa la foc mic in unt si putina sare pana cand prinde o culoare auriu deschis si sunt foarte moi aproximativ 20 minute. Este important sa caliti la foc mic, acestea trebuie sa aiba un gust dulce cand sunt gata.
Taiati prosciutto in bucatele si gorgonzola. Puneti aluatul pe o folie de aluminiu cu partea stralucitoare in sus si intindeti in forma de cerc cu diametru intre 32-35 cm. Lasand 5-6 cm pe margini liber intindeti ceapa, imprastiati ardei, bucatelele de prosciutto si gorgonzola, si putin piper.
Puneti umplutura bine si pe margini pentru a nu fi uscate. Aduceti marginile libere spre centru una peste alta apoi cu o pensula ungeti acestea cu ou batut deasupra. Coaceti la cuptor 30 de minute sau pana cand are o crusta aurie.
* Eu am facut portie dubla de fiecare data. Merita fiecare bucata.
Serviti la temperatura camerei cu salata, ridichi si dressing cu miere si mustar.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii