Placinta cu Prosciutto si Gorgonzola

Complexitate
redusa
Placinta cu Prosciutto si Gorgonzola

Ingrediente

  • Pentru aluat (1 placinta-4 portii)
  • 250 g faina de grau alba (fara aditivi de crestere)
  • 60 ml ulei extra virgin
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 60 ml apa calda (max 40 c)
  • 2 oua
  • Pentru umplutura:
  • 4 felii prosciutto
  • 4 cepe taiate pestisori
  • 20 g unt
  • 1 ardei rosu taiat cubulete mici
  • 50 g gorgonzola dulce
  • Piper
  • Pentru dressing (optional) :
  • 1 catel de usturoi
  • 2 lingurite miere
  • un praf de sare si piper
  • 1 1/2 lingurita mustar boabe
  • 2 linguri otet balsamic alb sau negru (otetul balsamic este mai dulce si are o aciditate mai mica)
  • 4 linguri ulei de masline extra virgin
  • Mixati ingredientele cu blenderul sau intr-un robot de bucatarie in afara de uleiul de masline Adaugati acesta treptat Se poate refrigera timp de 3 zile

Mod de preparare

Intr-un bol amestecati cu un tel faina, sarea, oregano si cimbrul. Faceti o gaura la mijloc, adaugati un ou si cu o furculita bateti putin apoi puneti uleiul si apa. Formati intr-un aluat si transferati pe o suprafata.

Framantati apasand usor si incorporans toata faina timp de 1 minut. Nu adaugati faina extra. Formati intr-o bila si ungeti cu putin ulei de masline apoi intr-un bol acoperiti si lasati 1 ora. Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6).

Intr-o tigaie caliti ceapa la foc mic in unt si putina sare pana cand prinde o culoare auriu deschis si sunt foarte moi aproximativ 20 minute. Este important sa caliti la foc mic, acestea trebuie sa aiba un gust dulce cand sunt gata.

Taiati prosciutto in bucatele si gorgonzola. Puneti aluatul pe o folie de aluminiu cu partea stralucitoare in sus si intindeti in forma de cerc cu diametru intre 32-35 cm. Lasand 5-6 cm pe margini liber intindeti ceapa, imprastiati ardei, bucatelele de prosciutto si gorgonzola, si putin piper.

Puneti umplutura bine si pe margini pentru a nu fi uscate. Aduceti marginile libere spre centru una peste alta apoi cu o pensula ungeti acestea cu ou batut deasupra. Coaceti la cuptor 30 de minute sau pana cand are o crusta aurie.

* Eu am facut portie dubla de fiecare data. Merita fiecare bucata.
Serviti la temperatura camerei cu salata, ridichi si dressing cu miere si mustar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
Nacreala cu spuma de pe zer
4
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
5
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Parteneri
Chiftelute in sos tomat cu spatzle (taitei)
Bucataras.RO

Chiftelute in sos tomat cu spatzle (taitei)

M-a terminat Timea cu spatzle matze astea :)))) asa ca am gasit la Lidl si am facut cunostinta cu ei. super bun!

Chiftelute in sos tomat cu spatzle (taitei)
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute