Placinta cu Carne de Miel

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita condimente pentru carnea de miel
  • 100g unt
  • 2 galbenusuri;
  • Umplutura:
  • 1 lingura de unt
  • 1 chifla veche
  • 1/8 l lapte cald
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 catel de usturoi
  • 2 morcovi taiati cubulete
  • 600g carne tocata de miel
  • 5 linguri de smanatana
  • 2 linguri de patrunjel verde tocat marunt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1/2 lingurita de piper
  • 1/2 lingurita de boia
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri vin rosu dulce;
  • Suplimentar:
  • 1 galbenus
  • 50g branza rasa
  • faina pentru suprafata de lucru
  • grasime pentru uns forma;

Mod de preparare

1. Se framanta aluatul din faina, sare, unt si galbenusuri. Se acopera cu o folie de aluminiu si se pune la rece.

2. Se rumenesc morcovii, ceapa si usturoiul in unt incins. Se taie chifla cubulete si se inmoaie in lapte. Intr-un castron adanc, se amesteca carnea tocata de miel cu legumele calite, chifla bine scursa si smantana. Se potriveste de gust cu patrunjel, condimente si vin rosu.

3. Se incalzeste cuptorul la 200*C.

4. Aluatul se imparte in 2 cercuri de marimea formei de copt (rotunda cu diametrul de 26cm). Se pune prima foaie in forma unsa cu grasime. Peste foaie se aseaza umplutura de carne, se niveleaza si peste ea se aseaza cealalta foaie. Se unge placinta cu galbenus si se presara branza rasa. Se coace 45 de minute, pana se rumeneste bine.

Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie in felii ca si tortul si se serveste cu un vin rosu sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.