Placinta cu Carne de Miel

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita condimente pentru carnea de miel
  • 100g unt
  • 2 galbenusuri;
  • Umplutura:
  • 1 lingura de unt
  • 1 chifla veche
  • 1/8 l lapte cald
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 catel de usturoi
  • 2 morcovi taiati cubulete
  • 600g carne tocata de miel
  • 5 linguri de smanatana
  • 2 linguri de patrunjel verde tocat marunt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1/2 lingurita de piper
  • 1/2 lingurita de boia
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri vin rosu dulce;
  • Suplimentar:
  • 1 galbenus
  • 50g branza rasa
  • faina pentru suprafata de lucru
  • grasime pentru uns forma;

Mod de preparare

1. Se framanta aluatul din faina, sare, unt si galbenusuri. Se acopera cu o folie de aluminiu si se pune la rece.

2. Se rumenesc morcovii, ceapa si usturoiul in unt incins. Se taie chifla cubulete si se inmoaie in lapte. Intr-un castron adanc, se amesteca carnea tocata de miel cu legumele calite, chifla bine scursa si smantana. Se potriveste de gust cu patrunjel, condimente si vin rosu.

3. Se incalzeste cuptorul la 200*C.

4. Aluatul se imparte in 2 cercuri de marimea formei de copt (rotunda cu diametrul de 26cm). Se pune prima foaie in forma unsa cu grasime. Peste foaie se aseaza umplutura de carne, se niveleaza si peste ea se aseaza cealalta foaie. Se unge placinta cu galbenus si se presara branza rasa. Se coace 45 de minute, pana se rumeneste bine.

Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie in felii ca si tortul si se serveste cu un vin rosu sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)