Framantati un aluat din faina, sare, apa si otet. La nevoie adaugati inca putina apa sau faina.
Lasati sa se odihneasca, la temperatura camerei, timp in care pregatiti umplutura. Amestecati foarte bine, intr-un bol, branza de vaci cu telemeaua sfaramata si cu smantana, pana devin cremoase.
Impartiti aluatul in 6 bucati. Intindeti din fiecare, cu sucitorul, cate o foaie subtire, de marimea tavii folosite.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt, asezati 2 foi suprapuse, unse fiecare cu untul topit si racit sau ulei.
Repartizati uniform ½ din umplutura, nivelati, puneti alte 2 foi de aluat unse fiecare, apoi restul de umplutura si acoperiti cu ultimele 2 foi unse.
Separat, bateti ouale cu iaurtul sau sana si turnati deasupra.
Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 30 min, la foc mediu sau pana ce placinta este coapta si frumos rumenita.
Serviti portionata, calduta sau rece.
Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorInitial vroiam sa numesc aceasta reteta "Cel mai bun foietaj umplut pe care l-am mancat vreodata" insa, m-am gandit...
Foietaj cu carne de puiRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii