Aluat:
Framantati ingredientele pentru aluat pana obtineti o coca omogena si elastica. La nevoie adaugati iaurt sau apa minerala.
Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru 1 ora.
Scoateti aluatul, framantati bine inca 5- 10 min, apoi dati din nou la rece, invelit, pentru inca 30 min.
Umplutura:
Caliti ceapa tocata in ulei incins pana se inmoaie.
Adaugati carnea si caliti in continuare, amestecand mereu, pana este facuta, apoi lasati sa se raceasca.
Inglobati oul, verdeata tocata marunt si condimentele.
Puneti cate 1 ligurita plina in mijlocul patratelelor, taiate din foaia de aluat intinsa si indoiti colturile, acoperind umplutura. Apasati bine colturile sa se lipeasca si transferati in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungeti cu galbenus usor batut.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana sunt coapte si frumos aurite.
Lasati sa se racoresca cateva minute pe un gratar.
Serviti caldute, dar sunt la fel de bune si reci.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...
Reteta de tort cu mere si blat pufosMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii