Pernite cu Carne

Complexitate
redusa
Pernite cu Carne

Ingrediente

  • Aluat:
  • -400 g faina
  • -200 g unt taiat bucatele
  • la temperatura camerei
  • -1 lingurita rasa cu sare
  • -1- 2 lingurite otet alimentar
  • -2 linguri cu varf iaurt sau sana ori 100 ml apa minerala
  • Umplutura:
  • -350 g carne tocata (porc sau amestec, eu am folosit de vita) -1 ceapa rosie
  • -1 ou
  • -50 ml ulei
  • -1 legatura de ceapa verde
  • optional
  • -1- 2 linguri pesmet
  • -1 legatura patrunjel verde
  • -oregano
  • dupa gust
  • -sare
  • -piper
  • -1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Aluat:
Framantati ingredientele pentru aluat pana obtineti o coca omogena si elastica. La nevoie adaugati iaurt sau apa minerala.
Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru 1 ora.
Scoateti aluatul, framantati bine inca 5- 10 min, apoi dati din nou la rece, invelit, pentru inca 30 min.

Umplutura:
Caliti ceapa tocata in ulei incins pana se inmoaie.
Adaugati carnea si caliti in continuare, amestecand mereu, pana este facuta, apoi lasati sa se raceasca.
Inglobati oul, verdeata tocata marunt si condimentele.

Puneti cate 1 ligurita plina in mijlocul patratelelor, taiate din foaia de aluat intinsa si indoiti colturile, acoperind umplutura. Apasati bine colturile sa se lipeasca si transferati in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungeti cu galbenus usor batut.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana sunt coapte si frumos aurite.
Lasati sa se racoresca cateva minute pe un gratar.

Serviti caldute, dar sunt la fel de bune si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa