Pasca super fina fara aluat

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Pasca super fina fara aluat

Ingrediente

  • 400 g crema de branza ( eu am folosit Philadelphia)
  • 60 g zahar pudra
  • 60 g unt (la temperatura camerei)
  • 6 galbenusuri
  • 200 ml smantana pentru frisca 30% grasime (la temperatura camerei)
  • 10 ml esenta de vanilie sau zeama de lamaie (in functie de preferinte)
  • 80 g faina (cernuta)
  • Pentru bezea:
  • 6 albusuri reci de la frigider
  • un praf de sare
  • 100 g zahar pudra

Mod de preparare

Pentru inceput, separam ouale, iar albusurile le dam la frigider.

Crema de branza o mixam cu zaharul pana devine fina, adaugam si untul, mixam pana omogenizam bine compozitia. Pe urma, adaugam galbenusurile, batute foarte putin, smantana pentru frisca, esenta de vanilie si continuam sa mixam, pana obtinem un aluat moale si fin. Cernem faina si o adaugam toata odata, apoi mixam pana o incorporam in aluat.

Aluatul obtinut trebuie sa fie cremos si foarte fin.

Pentru bezea:

Batem albusurile reci spuma cu praful de sare, pana devine o spuma, adaugam 1/3 din zaharul pudra si continuam sa mixam, pana cand zaharul s-a topit, adaugam si restul de zahar si mixam bine la viteza mare, pana cand obtinem o bezea lucioasa si consistenta.

Peste aluat, adaugam 1/3 din compozitia de bezea si mixam bine pana la omogenizare, pe urma adaugam restul de bezea si o incorporam usor cu o spatula de silicon de jos in sus.
Turnam compozitia rezultata, intr-o forma de tort de 26 cm tapetata cu hartie de copt, apoi batem tava de masa, pentru a indeparta bulele de aer. Invelim fundul tavii in folie de aluminiu, pentru a evita arderea prajiturii si o dam la cuptorul preincalzit la 160 grade C, pentru 60 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Cand este gata, o lasam sa se raceasca in cuptor, cu usa intre-deschisa pentru a evita lasarea brusca.
Varianta aceasta de pasca este fina, moale, cu o textura putin umeda, dar matasoasa, usoara si foarte pufoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie