Pasca cu branza si ciocolata

Postat pe: 29-04-2017
(0)

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat:
300 gr faina de grau
1 ou
1 cub de unt, cam asa cat sa iasa un aluat suficient de tare
50 ml lapte dulce
2 linguri zahar vanilat cu grad redus de vanilie
1 praf de sare
drojdie cat un galbenus de ou
Ingrediente pentru umplutura:
2 kg branza de vaci dulce
250 gr stafide
250 gr smantana
250 gr zahar vanilat cu grad redus de vanilie
5 oua de rata
100 gr biscuiti simpli
Pentru ornare:
1 ciocolata de 100 gr
1 cub mic de unt sau o lingura de smantana grasa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

12 portii
Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune un praf de sare, oul, untul topit, drojdia stinsa cu lapte dulce caldut si zaharul vanilat si se framanta un aluat, dupa care se face semnul crucii peste aluat, se pune un prosop peste vas si se lasa sa creasca si sa isi dubleze volumul.
Se pune branza intr-un vas, se adauga smantana, zaharul, stafide, oua si biscuitii sfaramati in bucati potrivit de mari. Biscuitii au rol de a trage tot lichidul din branza si smantana, ca sa nu se imprastie si se omogenizeaza bine compozitia.
Cand aluatul a crescut, se face o foaie foarte subtire si se pune intr-o tava in care s-a pus hartie, se pune compozitia de branza peste aluat, se mai pune peste branza un ou batut si se da tava la cuptor, pentru circa o ora, la foc potrivit, la cuptorul gata incins.
Cand pasca este coapta, se scoate din cuptor si se toarna peste ea ciocolata topita la bain-marie cu putin unt sau smantana. Sa aveti pofta, dragilor!
Aceasta pasca este pentru pretentiosi care nu doresc sa manance mult aluat, este mai mult decat o pasca, este o prajitura minunata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pasca cu branza si ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pasca cu branza si ciocolata