Maia: intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul, mierea, jumatate din lapte pe care il incalzim putin, si 4 linguri de faina. Punem intr-un loc ferit de curenti de aer (eu am pus castonelul in cuptorul cu microunde) la dospit circa 10 minute.
In reteta originala se pun ingredientele in masina de paine. Eu am incercat fara, adica manual. Am pus intr-un castron mai inalt restul de lapte caldut, ouale, sarea, untul moale, maiaua si restul de faina. Am framantat bine circa 10 minute.
Va rezulta un aluat moale, pufos, care nu seva lipi de maini. Il lasam acoperit cu un servet la dospit circa 1 ora. Dupa ce aluatul creste si isi dubleaza volumul se pune pe masa de lucru si se imparte in sase bucati. Intindem fiecare bucata in forma de dreptunghi. Rulam pe latura lunga si mai lasam 10 minute la dospit, acoperite cu un servet.
Tapetam o forma de cozonac cu hartie de copt. Se iau din nou bucatile si se intind sub forma dreptunghiulara. Rulam pe latura mai mica si le punem in tava. Lasam din nou la dsopit circa 30 de minute, se pot pune in cuptorul de la aragaz pe care l-am incalzit cateva minute, apoi stingem focul.
Asa va creste mai repede. Scoatem tava si incalzim cuptorul. Ungem painica deasupra cu lapte si presaram mac si susan deasupra. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii