Se face un aluat din faina, sare si apa. Consistenta aluatului este moale, lipicioasa, din cauza asta trebuie sa se lucreze cu mainile unse cu ulei si blatul de lucru uns si el. Apa la aluat se pune treptat.
Dupa ce faina s-a amestecat cu sarea, se adauga apa, cam 400 ml, se amesteca, apoi se adauga tot cate putina apa. Cantitatea de apa din reteta este orientativa, variaza in functie de faina care o folositi dvs. Dupa ce aluatul este gata, se scoate din vasul in care a fost framantat si se pune la frigider pentru o ora. Apoi se scoate, se portioneaza in bucati de circa 60 - 75 de grame.
Se ia apoi fiecare bucata in parte, se intinde bine de tot un dreptunghi si se unge cu unt (untura) care in prealabil, a fost amestecat spumos. Apoi se impatureste (vezi pozele), se inveleste in folie de plastic si se pune pe o tava care se va da la frigider. Se procedeaza la fel cu toate bucatile pe care le aveti. Se lasa la frigider pentru o ora (eu am lasat 4), dupa care se scot si se incepe umplerea lor.
In timpul cat aluatul sta la frigider se prepara umplutura de branza in felul urmator: telemeaua si branza de vaci, cu ouale si pesmetul se amesteca toate pana la omogenizare. Deci am scos aluatul din frigider, se scoate din folie, pe rand, fiecare bucata, se intinde bine de tot in forma dreptunghiulara, se pune la mijloc branza si se impatureste ca un plic.
Se aseaza pe tava de copt cu partea impaturita in jos (pe fundul tavii). Trebuie avut grija ca partea care va fi dedesubt sa nu fie prea groasa, ca atunci nu se va coace aluatul bine. Dupa ce ati terminat de umplut toate merdenelele, ele se ung cu ou batut si se pun la cuptor la foc mediu.
Se servesc caldute langa bere sau reci langa vin.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii