Merdenele cu Branza Sarata

Complexitate
redusa
Merdenele cu Branza Sarata

Ingrediente

  • 0800 kg faina
  • 0050 g sare
  • 650-750 ml apa
  • 550 g unt (untura)
  • 650 g branza de vaci amestecata cu telemea (dupa dorinta - cat vreti de sarata)
  • 2 oua
  • 4-5 linguri de pesmet
  • 1 ou pentru uns
  • ulei ptr uns blatul de lucru si mainile

Mod de preparare

Se face un aluat din faina, sare si apa. Consistenta aluatului este moale, lipicioasa, din cauza asta trebuie sa se lucreze cu mainile unse cu ulei si blatul de lucru uns si el. Apa la aluat se pune treptat.

Dupa ce faina s-a amestecat cu sarea, se adauga apa, cam 400 ml, se amesteca, apoi se adauga tot cate putina apa. Cantitatea de apa din reteta este orientativa, variaza in functie de faina care o folositi dvs. Dupa ce aluatul este gata, se scoate din vasul in care a fost framantat si se pune la frigider pentru o ora. Apoi se scoate, se portioneaza in bucati de circa 60 - 75 de grame.

Se ia apoi fiecare bucata in parte, se intinde bine de tot un dreptunghi si se unge cu unt (untura) care in prealabil, a fost amestecat spumos. Apoi se impatureste (vezi pozele), se inveleste in folie de plastic si se pune pe o tava care se va da la frigider. Se procedeaza la fel cu toate bucatile pe care le aveti. Se lasa la frigider pentru o ora (eu am lasat 4), dupa care se scot si se incepe umplerea lor.

In timpul cat aluatul sta la frigider se prepara umplutura de branza in felul urmator: telemeaua si branza de vaci, cu ouale si pesmetul se amesteca toate pana la omogenizare. Deci am scos aluatul din frigider, se scoate din folie, pe rand, fiecare bucata, se intinde bine de tot in forma dreptunghiulara, se pune la mijloc branza si se impatureste ca un plic.

Se aseaza pe tava de copt cu partea impaturita in jos (pe fundul tavii). Trebuie avut grija ca partea care va fi dedesubt sa nu fie prea groasa, ca atunci nu se va coace aluatul bine. Dupa ce ati terminat de umplut toate merdenelele, ele se ung cu ou batut si se pun la cuptor la foc mediu.

Se servesc caldute langa bere sau reci langa vin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Gogonele murate in saramura
4
Conserve, muraturi

Gogonele murate in saramura

Gogonele murate in saramura
Gogosari si conopida la otet
5
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet
Parteneri
Tocanita de cartofi cu carnati proaspeti de porc
Bucataras.RO

Tocanita de cartofi cu carnati proaspeti de porc

 Sunt un fan declarat al tocanitei de cartofi cu carnati de porc preparati in casa. De data aceasta nu erau afumati si...

Tocanita de cartofi cu carnati proaspeti de porc
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Culinar.RO

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana