Gogosele cu Dovleac I

Complexitate
redusa
Gogosele cu Dovleac I

Ingrediente

  • 125 grame de dovleac
  • 1 ou
  • 80 grame de faina
  • 1/4 plic praf de copt
  • 2 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • Zahar tos pt tavalit
  • optional vanilat

Mod de preparare

In Spania se cheama buñuelos de calabaza si sunt variante de a le prepara. In esenta, ingredientele sunt aceleasi: pure de dovleac, ou, faina, zahar. Ceea ce se schimba este drojdia cu praf de copt, depinde de timp si cantitatea dorita sau gust.

Azi am facut varianta cu praf de copt, imi plac mai mult asa, dar si din cauza frigului- nu mi-ar fi crescut drojdia neam, plus ca trebuie exact dovleac pt drojdie.

Va prezint reteta cu cantitatea exacta si alaturi ce am pus eu pana la urma.

Din cele 125 de grame de dovleac se face un puree, procedeul depinde de voi: fiert- caz in care recomand sa rezervati apa ramasa- copt la cuptor sau la cuptorul cu microunde- circa 10 minute la potenta maxima, acoperit.

Scoate pulpa de pe coaja dovleacului cu o lingura si puneti-o intr-un bol. Adaugati si toata cantitatea de zahar si incepeti sa frecati cu dosul lingurii pana cand se topeste zaharul si obtineti o pasta fina de dovleac. Adaugati oul si coaja rasa de lamaie si omogenizati.

Cerneti faina cu praful de copt si omogenizati pana cand formati o coca suficient de moale sa poata fi turnata cu lingurita. Daca vi se pare ca este prea groasa o puteti dilua cu o lingura doua de apa in care a fiert dovleacul sau lapte. (eu am pus o lingura de iaurt: d).

Intr-o craticioara puneti uleiul la incins. Cand s-a incins puneti cu o lingurita aluat in baia de ulei. Cantitatea nu trebuie sa fie foarte mare, ca sa se poata coace in interior, si sa lasati spatiu suficiente intre ele, caci isi vor dubla aproape volumul.

Le scoateti pe un serveti de hartie apoi le treceti repede intr-o farfurie cu zahar tos, vanilat sau nu dupa gust. Se servesc calde, dar si reci alaturi de o cescuta de ciocolata fierbinte sau o cafea cu lapte dupa-amiaza.

Va doresc pofta buna!
ps Voi reveni si cu reteta cu drojdie de bere: d

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
2
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Zacusca de vinete cu ciuperci
3
Conserve, muraturi

Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Ciorba de pui cu smantana
5
Parteneri
Sirop de trandafiri
Bucataras.RO

Sirop de trandafiri

Sirop de trandafiri
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia