Gheare de Urs (bear Claws)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Gheare de Urs (bear Claws)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 240 g unt la temperatura camerei
  • 750 g faina
  • 10 g drojdie
  • 200 ml smantana lichida
  • 50 g zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 galbenus pentru uns aluatul inainte de a fi pus in cuptor
  • 2 linguri nuci macinate pentru a fi presarate inainte de a fi puse in cuptor
  • Pentru umplutura:
  • 200 g pasta de nuci
  • 1 albus
  • 1/2 cana zahar pudra
  • Pentru pasta de nuci:
  • 3/4 cana zahar pudra
  • 3/4 cana nuci macinate
  • 1/2 albus de ou batut usor
  • Pentru glazura
  • 1 albus
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un vas, se amesteca untul cu 450 g de faina. Se da la frigider.
Intr-un alt vas se combina restul de faina cu 10 g de drojdie.

Intr-o cratita se incalzeste smantana lichida si zaharul, pana pe la 40. Se adauga peste faina cu drojdie. Se pune si oul si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
Se combina apoi cu compozitia cu unt si se omogenizeaza.

Se intinde o foaie de 4-5 mm grosime. Se impatureste in 3, apoi se intinde din nou pana ajunge la 3-4 mm grosime. Se repeta operatiunea de 3 ori.

La final, se impacheteaza in folie si se da la frigider pentru 4-24 de ore.

Pasta de nuci:
Se amesteca ingredientele pana la omogenizare. Se obtine o compozitie care nu se lipeste de degete, insa nu e foarte tare.

Umplutura:
Albusul se bate spuma cu zaharul, apoi se pune treptat pasta de nuci. Se obtine o compozitie moale.

Ansamblare:
Se scoate aluatul din frigider (eu l-am lasat peste noapte). Se imparte in 2. Fiecare jumatate se intinde intr-o foaie de 3-5 mm grosime. Se taie in 9 bucati egale. Se pune umplutura pe fiecare bucata, apoi se lipesc capetele. La capatul mai lung se taie si se rasfira “ghearele”.

Se pun in tava la crescut, se acopera tava cu o folie si se lasa timp de o ora. Eu am lasat pozele mari cu inainte si dupa ce au crescut, ca sa se vada diferenta.

Inainte de a fi date la cuptor se ung cu galbenus de ou si se presara peste ele nuca macinata.

Se dau la cuptor la 160 de grade timp de 15-20 de minute sau pana se rumenesc.

Se scot din cuptor si se stropesc cu glazura.

Glazura:
Se bate albusul bine cu zaharul si zeama de lamaie.
Am auzit de desertul asta intr-un desen animat, unul din personaje mancand vreo 2 episoade din bear claws. :) l-am cautat si mi s-a parut interesant. Reteta originala foloseste migdale, insa eu aveam niste nuci pe care trebuia sa le consum, asa ca am adaptat-o.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.