Gheare de Urs (bear Claws)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Gheare de Urs (bear Claws)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 240 g unt la temperatura camerei
  • 750 g faina
  • 10 g drojdie
  • 200 ml smantana lichida
  • 50 g zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 galbenus pentru uns aluatul inainte de a fi pus in cuptor
  • 2 linguri nuci macinate pentru a fi presarate inainte de a fi puse in cuptor
  • Pentru umplutura:
  • 200 g pasta de nuci
  • 1 albus
  • 1/2 cana zahar pudra
  • Pentru pasta de nuci:
  • 3/4 cana zahar pudra
  • 3/4 cana nuci macinate
  • 1/2 albus de ou batut usor
  • Pentru glazura
  • 1 albus
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un vas, se amesteca untul cu 450 g de faina. Se da la frigider.
Intr-un alt vas se combina restul de faina cu 10 g de drojdie.

Intr-o cratita se incalzeste smantana lichida si zaharul, pana pe la 40. Se adauga peste faina cu drojdie. Se pune si oul si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
Se combina apoi cu compozitia cu unt si se omogenizeaza.

Se intinde o foaie de 4-5 mm grosime. Se impatureste in 3, apoi se intinde din nou pana ajunge la 3-4 mm grosime. Se repeta operatiunea de 3 ori.

La final, se impacheteaza in folie si se da la frigider pentru 4-24 de ore.

Pasta de nuci:
Se amesteca ingredientele pana la omogenizare. Se obtine o compozitie care nu se lipeste de degete, insa nu e foarte tare.

Umplutura:
Albusul se bate spuma cu zaharul, apoi se pune treptat pasta de nuci. Se obtine o compozitie moale.

Ansamblare:
Se scoate aluatul din frigider (eu l-am lasat peste noapte). Se imparte in 2. Fiecare jumatate se intinde intr-o foaie de 3-5 mm grosime. Se taie in 9 bucati egale. Se pune umplutura pe fiecare bucata, apoi se lipesc capetele. La capatul mai lung se taie si se rasfira “ghearele”.

Se pun in tava la crescut, se acopera tava cu o folie si se lasa timp de o ora. Eu am lasat pozele mari cu inainte si dupa ce au crescut, ca sa se vada diferenta.

Inainte de a fi date la cuptor se ung cu galbenus de ou si se presara peste ele nuca macinata.

Se dau la cuptor la 160 de grade timp de 15-20 de minute sau pana se rumenesc.

Se scot din cuptor si se stropesc cu glazura.

Glazura:
Se bate albusul bine cu zaharul si zeama de lamaie.
Am auzit de desertul asta intr-un desen animat, unul din personaje mancand vreo 2 episoade din bear claws. :) l-am cautat si mi s-a parut interesant. Reteta originala foloseste migdale, insa eu aveam niste nuci pe care trebuia sa le consum, asa ca am adaptat-o.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa