Fursecuri cu Umplutura de Fructe Uscate

Complexitate
redusa
Fursecuri cu Umplutura de Fructe Uscate

Ingrediente

  • Pentru cca 65 buc:
  • Umplutura:
  • -2/3 cana zahar
  • -2 linguri faina / amidon
  • -1 cana apa
  • -1 ½ cani prune uscate, curmale, stafide, smochine etc taiate bucatele (oricare dintre ele sau in amestec)
  • Aluat:
  • -250 g unt / margarina
  • -1 cana zahar
  • -1 cana zahar brun
  • -2 oua
  • -2 lingurite esenta de vanilie
  • -aprox 3 ½ cani faina (2 cani + 1 cana + ½ cana faina)
  • -1 ½ lingurite praf de copt
  • -½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • -1 lingurita sare
  • -½ cana lapte acru mai gros sau sana
  • Altele (optional):
  • -1 albus, usor batut
  • -nuca macinata
  • -zahar pudra vanilat
  • Pentru masurarea ingredientelor folositi o cana de 250 ml

Mod de preparare

Umplutura
Combinati zaharul cu faina / amidonul, adaugati apa, fructele taiate si puneti cateva minute la fiert, la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Dati deoparte si lasati la racit.

Aluat
Frecati bine untul cu cele doua tipuri de zahar pana obtineti o crema spumoasa si zaharul este dizolvat.
Adaugati ouale si vanilia.
Separat, cerneti impreuna 2 cani de faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Adaugati-o la compozitia cu unt, alternand cu lapte acru / sana.
La sfarsit inglobati inca 1 cana de faina si amestecati bine.

** Aluatul obtinut va fi putin mai moale si se leaga de mana, dar asa trebuie sa fie.

Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru minim 2 ore.
Intindeti apoi aluatul pe masa de lucru neanfainata intr-o foaie cu o grosime de 0, 5 cm.

** Daca aluatul este moale si nu se poate intinde in foaie (se lipeste de masa si sucitor) mai adaugati inca maxim ½ cana faina pana ce aluatul se dezlipeste de mana; inglobati faina printr-o framantare rapida si nu lucrati prea mult cu aluatul ca sa nu se incalzeasca si sa se inmoaie.

Taiati in diferite forme, avand grija ca jumatate din ele sa aiba dimensiuni putin mai mici.
Asezati-le pe cele mai mari intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Puneti pe fiecare cate 1 lingurita de umplutura si acoperiti cu formele mai mici.

** Nu este nevoie sa lipiti aluatul de deasupra de cel de jos.

Optional, puteti unge fursecurile cu albus si sa presarati nuca macinata.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 12- 15 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si doar incepe sa se aureasca.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Serviti simple sau pudrate cu zahar praf vanilat.

Se pot pastra pana la 2- 3 saptamani in cutii de tabla, in loc racoros, ramanand la fel de moi si fragede.
Niste fursecuri tare fragede, bune si aromate ce pot fi pastrate la rece pana la 2-3 saptamani in cutii inchise, fara sa sufere modificari sau sa se intareasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat
Bucataras.RO

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

Cozonacul fără frământare sau cu frământare redusă este o bunătate cu un aluat pufos și umplutură...

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti