Falsa Placinta cu Gust de Branza

Complexitate
redusa
Falsa Placinta cu Gust de Branza

Ingrediente

  • - 2 pachete foi de placinta, dezghetate (2 x 400 g)
  • - ulei
  • Umplutura
  • - aproximativ 3 cani zer de branza telemea (sarata) sau 1 litru lapte + 2 linguri otet + sare
  • - 1 cana de cus-cus (circa 200 g)
  • - 4 oua
  • -aproximativ 2 cani branza de vaci sau cottage cheese (circa 500 g)
  • - aproximativ 375 g iaurt
  • - 2 oua, pentru stratul de deasupra

Mod de preparare

Umplutura
* Daca nu aveti zer de la branza telemea, puneti la fiert 1 l lapte intr-o cratita mai intinsa. Adaugati 2 linguri de otet cand ajunge la temperatura de fierbere si amestecati; imediat se alege branza din zer. Puneti sare cat sa ajungeti la gustul unei telemea sarate.

Nu separati branza de zer.
Lasati vasul pe flacara, la foc mic, adaugati cus- cus-ul si aduceti din nou la punctul de fierbere, amestecand. Lasati sa dea cateva clocote, dati deoparte si lasati vasul acoperit pana ce pastele s-au umflat, sunt aproape facute, dar nu zdrobite (terciuite) si au absorbit aproape intreaga zeama.

Daca folositi zer de la branza telemea, fierbeti cus- cus- ul direct in el, procedand ca mai sus.

Descoperiti vasul, rasfirati pastele cu dintii unei furculite si lasati la racit.
Inglobati ouale, branza de vaci si iaurtul. Ar trebui sa obtineti o compozitie mai moale (ca un lapte batut gros). Gustati. Daca este prea sarata de la zer, adaugati in plus fata de cantitatile din reteta, fie branza de vaci (daca umplutura este prea moale), fie iaurt (daca umplutura este prea groasa).

Asezati suprapuse 2- 3 foi de placinta, unse fiecare cu putin ulei, intr-o tava rotunda (diametrul 26 cm), acoperind cu ele, fundul si marginile tavii. Folositi tava potrivita, astfel obligati placinta sa se dezvolte si sa cresca mai mult pe vericala, sa fie mai "infoiata" si mai pufoasa.

Intindeti umplutura pe urmatoarea foaie de placinta unsa cu ulei, adunati marginile, strangeti-o ghemotoc in causul palmelor si transferati-o peste foile din tava ("ghemotocirea" foilor unse este obligatorie; ea face ca placinta sa creasca in inaltime si sa fie aerisita).

Procedati identic cu restul de foi si umplutura, punand pungutele in tava una langa alta si avand grija sa opriti 2- 3 foi si putina umplutura pentru finisat placinta.

Acoperiti intrega fata a placintei cu foile pastrate, unse fiecare cu ulei. Repartizati uniform restul de umplutura amestecata cu 2 oua usor batute. Dati la mijlocul cuptorul preancalzit si coaceti la 195 grade pana ce placinta este facuta si frumos rumenita.

Serviti cat este calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
4
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Amandine III
5
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos