Cuib de Randunica

Complexitate
redusa
Cuib de Randunica

Ingrediente

  • Umplutura
  • -200 g branza de vaci
  • -200 g branza de burduf / telemea
  • -200 g cascaval ras
  • -masline verzi
  • feliate
  • dupa gust
  • -1/2 ardei rosu
  • taiat cubulete
  • -1 ou fiert tare
  • zdrobit
  • optional
  • -2- 3 linguri cu varf
  • maioneza
  • -patrunjel si marar
  • dupa gust
  • -sare
  • dupa gust
  • -piper
  • proaspat macinat
  • dupa gust
  • Altele
  • -500 g aluat foietaj
  • -1 galbenus usor batut cu 1 lingura de lapte
  • pentru uns
  • Pentru decor
  • -masline negre
  • fara samburi
  • -cubulete de ardei rosu
  • -buchetele de broccoli

Mod de preparare

Pentru umplutura amestecati ingredientele cat sa se omogenizeze. Condimentati, dupa gust.
Lasati aluatul foietaj la decongelat.
Taiati-l in fasii de forma dreptunghiulara (25 x 10 cm).
Impartiti umplutura la numarul de fasii obtinute si puneti-o la mijlocul lor, pe lungime.

Treceti cu pensula inmuiata in apa peste aluat, de jur imprejurul fasiilor.
Ridicati marginile peste umplutura, lipiti-le prin presare, lasand cate un orificiu la distante egale. Uniti capetele sulului pentru a da o forma de colacei rotunzi.

Transferati-i distantati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti cu galbenus.
Puneti in orificiile lasate in aluat, alternand, masline, ardei rosu si broccoli.

Dati la cuptorul preancalzit la 220 grade si coaceti la foc mare in primele 15 min apoi, reduceti temperatura la 180 grade pentru urmatoarele 15 min sau pana cand aluatul este copt si frumos rumenit.

Lasati la racit pe un gratar.
Serviti la micul dejun, alaturi de un ceai fierbinte din plante.
Astfel de colacei se fac in Crimeea. Traditional, ei se pregatesc cu aluat foietaj facut in casa si umpluti cu branza. Numele acestui preparat a fost dat (probabil) dupa castelul Cuibul de randunica - capodopera si simbol al Crimeei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici