Alifiati drojdia cu zaharul si dizolvati cu 5 linguri lapte caldut (din cantitatea totala de lapte).
Acoperiti si lasati 10 min la crescut, in loc cald.
Turnati drojdia activata in mijlocul fainii cernute din vas, amestecati-le si lasati 10 min vasul acoperit, in loc cald / la temperatura camerei, in repaus.
Adaugati apoi untul topit si racorit, oul si laptele caldut in care ati dizolvat sarea.
Framantati un aluat neted si elastic, care se desprinde de vas si mana.
Dati forma de bila, repuneti in vasul uns cu putin ulei si lasati acoperit, sa creasca, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Intre timp, taiati jumarile in bucatele si tocati grosier miezul de nuca. Adaugati-le la aluatul crescut si framantati putin pana sunt incorporate.
Puneti aluatul in tava unsa cu unt si lasati din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 50 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.
Lasati sa se racoreasca in tava, apoi rasturnati pe un platou.
Serviti feliat.
Este la fel de bun, fie caldut, fie rece.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii