Cozonac Aperitiv cu Jumari

Complexitate
redusa
Cozonac Aperitiv cu Jumari

Ingrediente

  • -35 g drojdie proaspata
  • -1 lingura zahar
  • -300 ml lapte, caldut
  • -500 g faina
  • -150 g unt, topit si racorit
  • -1 ou
  • -1 lingurita sare
  • Altele:
  • -100-120 g jumari, la temperatura camerei
  • -30 g miez de nuca, tocat grosier
  • -ulei
  • -unt pentru tava

Mod de preparare

Alifiati drojdia cu zaharul si dizolvati cu 5 linguri lapte caldut (din cantitatea totala de lapte).

Acoperiti si lasati 10 min la crescut, in loc cald.

Turnati drojdia activata in mijlocul fainii cernute din vas, amestecati-le si lasati 10 min vasul acoperit, in loc cald / la temperatura camerei, in repaus.

Adaugati apoi untul topit si racorit, oul si laptele caldut in care ati dizolvat sarea.

Framantati un aluat neted si elastic, care se desprinde de vas si mana.

Dati forma de bila, repuneti in vasul uns cu putin ulei si lasati acoperit, sa creasca, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, taiati jumarile in bucatele si tocati grosier miezul de nuca. Adaugati-le la aluatul crescut si framantati putin pana sunt incorporate.

Puneti aluatul in tava unsa cu unt si lasati din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 50 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.

Lasati sa se racoreasca in tava, apoi rasturnati pe un platou.

Serviti feliat.
Este la fel de bun, fie caldut, fie rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pui cu  usturoi si lamaie

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este...

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca
Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică...

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
2
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Papricas de Cartofi cu Pui
4
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert cozonac cu nutella si fructe
Bucataras.RO

Desert cozonac cu nutella si fructe

Delicii pentru Paste

Desert cozonac cu nutella si fructe
Inghetata de lapte
Culinar.RO

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia