Cozonac Aperitiv cu Jumari

Complexitate
redusa
Cozonac Aperitiv cu Jumari

Ingrediente

  • -35 g drojdie proaspata
  • -1 lingura zahar
  • -300 ml lapte, caldut
  • -500 g faina
  • -150 g unt, topit si racorit
  • -1 ou
  • -1 lingurita sare
  • Altele:
  • -100-120 g jumari, la temperatura camerei
  • -30 g miez de nuca, tocat grosier
  • -ulei
  • -unt pentru tava

Mod de preparare

Alifiati drojdia cu zaharul si dizolvati cu 5 linguri lapte caldut (din cantitatea totala de lapte).

Acoperiti si lasati 10 min la crescut, in loc cald.

Turnati drojdia activata in mijlocul fainii cernute din vas, amestecati-le si lasati 10 min vasul acoperit, in loc cald / la temperatura camerei, in repaus.

Adaugati apoi untul topit si racorit, oul si laptele caldut in care ati dizolvat sarea.

Framantati un aluat neted si elastic, care se desprinde de vas si mana.

Dati forma de bila, repuneti in vasul uns cu putin ulei si lasati acoperit, sa creasca, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, taiati jumarile in bucatele si tocati grosier miezul de nuca. Adaugati-le la aluatul crescut si framantati putin pana sunt incorporate.

Puneti aluatul in tava unsa cu unt si lasati din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 50 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.

Lasati sa se racoreasca in tava, apoi rasturnati pe un platou.

Serviti feliat.
Este la fel de bun, fie caldut, fie rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert ciocolata de casa cu fructe uscate
Bucataras.RO

Desert ciocolata de casa cu fructe uscate

De curând am servit de la o bună prietenă ciocolată de casă cu fructe uscate, fără lapte praf și mi-a plăcut...

Desert ciocolata de casa cu fructe uscate
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.