Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei. Fiind usor de mancat si potrivita pentru a fi consumati in miscare, acesti covrigi sunt apreciati de toata lumea, de la copii la adulti.

Portii
4
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Ingrediente

  • 8 covrigi:
  • 330 g făină
  • 250 ml apă călduţă
  • 2 linguriţe drojdie uscată
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • Pentru opărit:
  • 150 ml apă
  • 1 lingură rasă bicarbonat de sodiu
  • Pentru presărat:
  • sare, mac, susan etc

Mod de preparare

Într-un castronel se amestecă drojdia cu zahărul şi 2-3 linguri de apă călduţă. Se amestecă bine, apoi se lasă la odihnit 10 minute.
Într-un vas încăpător se cerne făina, se amestecă cu sarea, se adaugă compoziţia de drojdie şi restul de apă călduţă. Se frământă un aluat care nu se mai lipeşte de mâini. Se pune la crescut pentru o oră , la loc călduţ într-un vas uns cu ulei şi acoperit cu folie alimentară.
După ce a crescut, aluatul se împarte în 8 bucăţi egale. Fiecare bucată se face sub formă de sul lung cam de 50 cm. După care se îndoaie în jumătate, apoi cele două jumătăti se răsucesc şi se unesc capetele. .
Apa cu bicarbonatul ( atenţie! o lingură rasă, nu mai mult, ca să nu capete gust neplăcut!) se pun la foc mic. Când începe să fiarbă se adaugă covrigii rând pe rând pentru 5-6 secunde fiecare. Se scot direct pe tava tapetată cu hârtie de copt şi se presară imediat cu semintele preferate şi sare.
Se coc la foc iute pentru 15 minute sau până se rumenesc (depinde şi de fiecare cuptor).

Daca v-a placut reteta noastra de covrigi cu sare si mac, va invitam sa incercati si altele: covrigi polonezi, covrigi sarati sau covrigi de casa
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia