Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei. Fiind usor de mancat si potrivita pentru a fi consumati in miscare, acesti covrigi sunt apreciati de toata lumea, de la copii la adulti.

Portii
4
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Ingrediente

  • 8 covrigi:
  • 330 g făină
  • 250 ml apă călduţă
  • 2 linguriţe drojdie uscată
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • Pentru opărit:
  • 150 ml apă
  • 1 lingură rasă bicarbonat de sodiu
  • Pentru presărat:
  • sare, mac, susan etc

Mod de preparare

Într-un castronel se amestecă drojdia cu zahărul şi 2-3 linguri de apă călduţă. Se amestecă bine, apoi se lasă la odihnit 10 minute.
Într-un vas încăpător se cerne făina, se amestecă cu sarea, se adaugă compoziţia de drojdie şi restul de apă călduţă. Se frământă un aluat care nu se mai lipeşte de mâini. Se pune la crescut pentru o oră , la loc călduţ într-un vas uns cu ulei şi acoperit cu folie alimentară.
După ce a crescut, aluatul se împarte în 8 bucăţi egale. Fiecare bucată se face sub formă de sul lung cam de 50 cm. După care se îndoaie în jumătate, apoi cele două jumătăti se răsucesc şi se unesc capetele. .
Apa cu bicarbonatul ( atenţie! o lingură rasă, nu mai mult, ca să nu capete gust neplăcut!) se pun la foc mic. Când începe să fiarbă se adaugă covrigii rând pe rând pentru 5-6 secunde fiecare. Se scot direct pe tava tapetată cu hârtie de copt şi se presară imediat cu semintele preferate şi sare.
Se coc la foc iute pentru 15 minute sau până se rumenesc (depinde şi de fiecare cuptor).

Daca v-a placut reteta noastra de covrigi cu sare si mac, va invitam sa incercati si altele: covrigi polonezi, covrigi sarati sau covrigi de casa
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Rulouri cu fineti
Bucataras.RO

Rulouri cu fineti

Foarte bune calde langa o cana de lapte, dar si reci la pachetel.

Rulouri cu fineti
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola