Covrigei

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Covrigei

Ingrediente

  • - 350 g branza telemea
  • - 500 g faina alba tip 000 proaspat cernuta
  • - 150 g unt rece
  • - 2 oua
  • - 100 g smantana
  • - 1 galbenus (pentru pensularea aluatului)
  • - susan /mac /glazura sare etc (dupa preferinte)
  • Pentru glazura cu sare:
  • 2 linguri cu faina
  • 2 lingurite cu sare si putina apa

Mod de preparare

- Untul se rade pe razatoare.
- Branza telemea se rade pe razatoare.
- Faina, branza telemea, untul, ouale si smantana se pun in bolul unui mixer. Se mixeaza ingredientele la viteza mica pana se formeaza o masa omogena de aluat.

- Aluatul se aseaza pe suprafata de lucru si se framanta putin cu mana (timp de aproximativ 30 secunde). Se imparte apoi aluatul in doua jumatati si se modeleaza fiecare parte de aluat sub forma unei sfere. o parte de aluat va ramane acoperita pana in momentul in care va fi folosita iar cealalta parte de aluat va ramane pe suprafata de lucru infainata usor in prealabil.

- Se infaineaza putin suprafata aluatului. Se intinde aluatul cu sucitorul pana cand acesta ajunge la grosimea de 0, 4 - 0, 5 cm.
- Se decupeaza formele de luat folosind forma pentru covrigei.
- Se tapeteaza cu hartie pentru copt o tava pentru cuptor.
- Se aseaza in tava formele de aluat decupate anterior.

- Se amesteca galbenusul de ou cu 2-3 linguri cu apa. Se pensuleaza cu acest amestec suprafata aluatului.
- Se presara pe suprafata aluatului susan, mac, etc (dupa preferinta). Pentru glazura cu sare: se amesteca intr-un bol mic faina si sarea apoi se adauga treptat apa (putin cate putin) pana amestecul dobandeste o consistenta omogena, usor fluida.

- Se incalzeste cuptorul la 175 grade c.
- Covrigeii se coc in cuptotul preincalzit la 175 grade c timp de 20 - 25 min pana dobandesc o culoare frumoasa aurie. Daca folositi glazura cu sare: inainte cu 5 minute de a scoate covrigeii din cuptor, se stropeste suprafata aluatului cu amestecul pregatit anterior apoi tava se pune din nou in cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ceafa de porc la cuptor
1
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Dulceata de visine
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Saraberne
5
Dulciuri

Saraberne

Saraberne
Parteneri
Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor
Bucataras.RO

Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor

Eeee, zilele trecute, mi-au apărut le meniul zilei de pe petitchef, aceste minunate rulori. N-am rezistat tentației și...

Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate