Din toate ingredientele pregatim un aluat ca orice aluat clasic de paine. In faina turnam lichidele si framantam pina se dezlipeste de maini. Aluatul este foarte moale, nelipicios si se lucreaza foarte bine.
Din aluat formam 27-28 de bilute de dimensiuni egale (in cazul meu 70 gr) pe care le lasam la dospit. Dospirea se face foarte repede avand in vedere cantitatea destul de mare de drojdie.
Dupa ce s-a dospit aluatul luam cate o biluta, o aplatizam pe planseta si cu sucitorul o intindem aproximativ 20 cm in lungime. Incepem sa rulam de la baza apasand usor aluatul si tragandu-l in acelasi timp in laterale, astfel realizandu-se alungirea si marirea cornului. - nu prea stiu sa explic altfel: lol:
Aseazam cornurile in tava cu hartie de copt śi lasam la dospit. Cind s-au dospit le ungem cu galbenus de ou amestecat cu putina apa si le presaram cu seminte dupa preferinta. Coacem in cuptorul incins la 220 °c timp de 12-14 minute.
Servim cornurile atat calde cat si reci. Noi am mancat calde fiecare cate trei. Asa cum am spus, sunt foarte fragede si se pastreaza asa cel putin 2-3 zile.
Pofta buna,
Nico

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii