Faina, semintele, praful de copt, sarea se amesteca intr-un castron mare. Se face o gaura in mijoc si se adauga untul, laptele si drojdia topita in putin lapte. Din toate ingredientele se framanata un aluat pana este frumos is elastic. Se acopera si se lasa undeva intr-o loc caldut sa creasca pentru 1 ora jumate.
Se imaprte aluatul in 18 bucati egale. Se modeleaza dupa cum dorim. Eu am facut cornulete impletite, noduri si gogoloaie (setaie cu foarfeca imprejur aluatul ca sa arata ca o floare).
Se intind cornurile pe hartie de copt, se acopera si se lasa 20 de minute sa mai creasca. Dupa aceea se ung cu ou si se presara susan sau mac deasupra. Se da la cuptor la 230 grade pentru 15 minute.
Se servesc la micul dejun cu unt, salam, sunca sau marmelada.
Foile de la aceasta prajitura imi plac tare mult si le folosesc la orice combinatie, sunt grozav de bune. Asa am procedat si...
Desert foi cu gem de zmeura si crema de lapteRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiReteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuni
Comentarii