Faina, semintele, praful de copt, sarea se amesteca intr-un castron mare. Se face o gaura in mijoc si se adauga untul, laptele si drojdia topita in putin lapte. Din toate ingredientele se framanata un aluat pana este frumos is elastic. Se acopera si se lasa undeva intr-o loc caldut sa creasca pentru 1 ora jumate.
Se imaprte aluatul in 18 bucati egale. Se modeleaza dupa cum dorim. Eu am facut cornulete impletite, noduri si gogoloaie (setaie cu foarfeca imprejur aluatul ca sa arata ca o floare).
Se intind cornurile pe hartie de copt, se acopera si se lasa 20 de minute sa mai creasca. Dupa aceea se ung cu ou si se presara susan sau mac deasupra. Se da la cuptor la 230 grade pentru 15 minute.
Se servesc la micul dejun cu unt, salam, sunca sau marmelada.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii