Faina, semintele, praful de copt, sarea se amesteca intr-un castron mare. Se face o gaura in mijoc si se adauga untul, laptele si drojdia topita in putin lapte. Din toate ingredientele se framanata un aluat pana este frumos is elastic. Se acopera si se lasa undeva intr-o loc caldut sa creasca pentru 1 ora jumate.
Se imaprte aluatul in 18 bucati egale. Se modeleaza dupa cum dorim. Eu am facut cornulete impletite, noduri si gogoloaie (setaie cu foarfeca imprejur aluatul ca sa arata ca o floare).
Se intind cornurile pe hartie de copt, se acopera si se lasa 20 de minute sa mai creasca. Dupa aceea se ung cu ou si se presara susan sau mac deasupra. Se da la cuptor la 230 grade pentru 15 minute.
Se servesc la micul dejun cu unt, salam, sunca sau marmelada.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...
Reteta de tort cu mere si blat pufosMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii