Burek cu Branza Dulce

Complexitate
redusa
Burek cu Branza Dulce

Ingrediente

  • branza de vaci un kg
  • telemea de vaci 0,5 kg
  • foi de placinta un pachet
  • zahar 300 g (sau dupa gust)
  • smantana 500 g
  • oua 8 buc
  • zahar vanilat
  • razatura de lamaie
  • apa minerala 100 ml
  • ulei

Mod de preparare

Se unge tava cu un pic de ulei si se aseaza trei foi de placinta stropite si ele cu putin ulei. Peste ele turnam o parte din umplutura preparata astfel:

Branza de vaci se amesteca foarte bine cu telemeaua rasa, 6 oua, 200 g zahar (sau dupa gust), zaharul vanilat, razatura de lamaie si cam 300 g de smantana. Consistenta umpluturii trebuie sa fie cat mai fluida.

Continuam cu inca un rand de foi. . . si tot asa astfel in cat ultimul strat sa fie de foi. Peste placinta cruda pe care am taiat-o in patrate potrivite turnam un sodou format din 200 g smantana, doua oua, zahar dupa gust si cam 100 ml apa minerala
Se tine la cuptor cam 45 min la un foc potrivit

Va garantez ca este delicioasa
Pofta buna! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)
Bucataras.RO

Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)

Astazi vin cu o reteta ideala pentru caldura de afara, supa de rosii coapte cu usturoi, servita rece, cu legume proaspete gen...

Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola