Budinca de paste cu branza dulce este o delicatesa cu o textura cremoasa si un gust dulceag, perfecta pentru a rasfata papilele gustative. Aceasta reteta traditionala presupune amestecarea pastelor gatite cu un amestec de branză dulce, oua, unt și zahar, iar apoi coacerea la cuptor pana cand obtine o crusta auriu inchisa. Rezultatul este un desert bogat si satisfacator, cu o combinatie irezistibila de arome de vanilie si branza, perfect pentru a fi savurat cald sau rece. Budinca de paste cu branza dulce este o optiune minunata pentru o cina speciala sau pentru a rasfata familia și prietenii la orice ocazie.
Intr-o cantitate suficienta de apa, fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.
Intre timp pregatim umplutura. Intr-un castron sau vas mai mare punem branza. Adaugam ouale, zaharul coaja de lamaie si untul taiat cubulete mici. Omogenizam bine compozitia pana ce s-a topit tot zaharul. Cand pastele s-au fiert, le lasam la scurs, apoi le punem peste compozitia de branza. Amestecam pastele cu grija sa nu le rupem, cat sa fie acoperite in totalitate cu umplutura de branza.
Ungem o tava sau un vas termorezistent cu unt si punem pastele. Batem cele doua oua ramase cu 2 linguri de zahar si le turnam deasupra. Vom avea grija ca toata suprafata sa fie acoperita cu ou batut. Dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumeneste frumos deasupra. Scoatem tava si lasam sa se raceasca putin. Pudram cu zahar pudra si putem servi.
Este un desert care poate fi consumat atat cald, cat si rece.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele: lasagna - delicios si usor de preparat, paste Bolognese - imbietoare si delicioase sau spaghetti cu sos si chiftelute
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii