Ingrediente
● 1 pachet de paste (eu am avut paste cornetti rigati 400 gr) |
● 700 gr branza de vaci dulce |
● 4 oua |
● coaja de lamaie |
● 50 gr unt la temperatura camerei |
● 150 gr zahar,mai mult sau mai putin,in functie de gustul fiecaruia |
● 2 oua pentru pus deasupra |
● 2 linguri de zahar |
Mod de preparare

GĂTIRE
01h

PORȚII
8 portii
Intr-o cantitate suficienta de apa, fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.
Intre timp pregatim umplutura. Intr-un castron sau vas mai mare punem branza. Adaugam ouale, zaharul coaja de lamaie si untul taiat cubulete mici. Omogenizam bine compozitia pana ce s-a topit tot zaharul. Cand pastele s-au fiert, le lasam la scurs, apoi le punem peste compozitia de branza. Amestecam pastele cu grija sa nu le rupem, cat sa fie acoperite in totalitate cu umplutura de branza.
Ungem o tava sau un vas termorezistent cu unt si punem pastele. Batem cele doua oua ramase cu 2 linguri de zahar si le turnam deasupra. Vom avea grija ca toata suprafata sa fie acoperita cu ou batut. Dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumeneste frumos deasupra. Scoatem tava si lasam sa se raceasca putin. Pudram cu zahar pudra si putem servi.
Este un desert care poate fi consumat atat cald, cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Budinca de paste cu branza dulce" nu uita sa ii faci un review.Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany