Budinca de paste cu branza dulce

Portii
8
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Budinca de paste cu branza dulce

Ingrediente

  • 1 pachet de paste (eu am avut paste cornetti rigati 400 gr)
  • 700 gr branza de vaci dulce
  • 4 oua
  • coaja de lamaie
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahar,mai mult sau mai putin,in functie de gustul fiecaruia
  • 2 oua pentru pus deasupra
  • 2 linguri de zahar

Mod de preparare

Intr-o cantitate suficienta de apa, fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.

Intre timp pregatim umplutura. Intr-un castron sau vas mai mare punem branza. Adaugam ouale, zaharul coaja de lamaie si untul taiat cubulete mici. Omogenizam bine compozitia pana ce s-a topit tot zaharul. Cand pastele s-au fiert, le lasam la scurs, apoi le punem peste compozitia de branza. Amestecam pastele cu grija sa nu le rupem, cat sa fie acoperite in totalitate cu umplutura de branza.

Ungem o tava sau un vas termorezistent cu unt si punem pastele. Batem cele doua oua ramase cu 2 linguri de zahar si le turnam deasupra. Vom avea grija ca toata suprafata sa fie acoperita cu ou batut. Dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumeneste frumos deasupra. Scoatem tava si lasam sa se raceasca putin. Pudram cu zahar pudra si putem servi.

Este un desert care poate fi consumat atat cald, cat si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Chisca umpluta cu crupe albe
3
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
5
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Crema de zahar ars cu oua de prepelita
Bucataras.RO

Crema de zahar ars cu oua de prepelita

Crema de zahar ars cu oua de prepelita
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing