Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Savureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite de un sos bogat, facut din carne de vita tocata, rosii, legume si ierburi aromate. Servite cu parmezan ras, aceste paste sunt o explozie de arome si texturi, perfecte pentru orice ocazie!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Ingrediente

  • • 300g paste (preferabil tip spaghetti sau tagliatelle)
  • • 300g carne de vita tocată
  • • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • • 2 catei de usturoi, maruntiti
  • • 1 morcov, taiat cubulete
  • • 1 tulpina de telina, taiata cubulete
  • • 400g rosii tocate (din conserva sau proaspete)
  • • 2 lingurite pasta de tomate
  • • 200ml supa de vita sau pui
  • • 100ml vin rosu (optional)
  • • 2 linguri ulei de masline
  • • Sare si piper dupa gust
  • • Frunze proaspete de busuioc pentru decor (optional)
  • • Parmezan ras pentru servire

Mod de preparare

Intr-o cratita mare, incalziti uleiul de masline la foc mediu. Adaugati ceapa, morcovul si telina si caliti-le timp de aproximativ 5 minute, pana cand devin moi. Adaugati usturoiul si caliti-l inca 1-2 minute, pana cand devine aromat. Adaugati carnea de vita tocata si gatiti-o pana cand se rumeneste si incepe sa se desfaca in bucati mai mici. Adaugati rosiile tocate si pasta de tomate. Amestecati bine si lasati sa fiarba timp de 2-3 minute. Turnati supa si vinul roșu (daca folositi) in cratita. Reduceti focul la minim si lasati sa fiarba sosul Bolognese timp de aproximativ 30-40 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se ingroasa si capata o consistenta bogata. In timp ce sosul fierbe, fierbet sii pastele în apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, pana cand sunt al dente. Scurgeti pastele si transferati-le in cratita cu sosul Bolognese. Amestecati bine pentru a combina pastele cu sosul. Aduceti totul la temperatura si serviti pastele cu sos Bolognese, presarate cu frunze proaspete de busuioc si parmezan ras.

Daca v-a placut reteta noastra de paste Bolognese, va invitam sa incercati altele: spaghetti cu bacon si sos de smantana, taitei de casa cu telemea de oaie si marar sau paste cu sos de rosii si busuioc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
3
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Placinta cu iaurt
4
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Ciorba de cartofi noi cu costita afumata
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu costita afumata

 De obicei ciorbele cu legume noi le prepar fara carne. De data aceasta bucata de costita carnosa, afumata de casa, se...

Ciorba de cartofi noi cu costita afumata
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!