Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Savureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite de un sos bogat, facut din carne de vita tocata, rosii, legume si ierburi aromate. Servite cu parmezan ras, aceste paste sunt o explozie de arome si texturi, perfecte pentru orice ocazie!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Ingrediente

  • • 300g paste (preferabil tip spaghetti sau tagliatelle)
  • • 300g carne de vita tocată
  • • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • • 2 catei de usturoi, maruntiti
  • • 1 morcov, taiat cubulete
  • • 1 tulpina de telina, taiata cubulete
  • • 400g rosii tocate (din conserva sau proaspete)
  • • 2 lingurite pasta de tomate
  • • 200ml supa de vita sau pui
  • • 100ml vin rosu (optional)
  • • 2 linguri ulei de masline
  • • Sare si piper dupa gust
  • • Frunze proaspete de busuioc pentru decor (optional)
  • • Parmezan ras pentru servire

Mod de preparare

Intr-o cratita mare, incalziti uleiul de masline la foc mediu. Adaugati ceapa, morcovul si telina si caliti-le timp de aproximativ 5 minute, pana cand devin moi. Adaugati usturoiul si caliti-l inca 1-2 minute, pana cand devine aromat. Adaugati carnea de vita tocata si gatiti-o pana cand se rumeneste si incepe sa se desfaca in bucati mai mici. Adaugati rosiile tocate si pasta de tomate. Amestecati bine si lasati sa fiarba timp de 2-3 minute. Turnati supa si vinul roșu (daca folositi) in cratita. Reduceti focul la minim si lasati sa fiarba sosul Bolognese timp de aproximativ 30-40 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se ingroasa si capata o consistenta bogata. In timp ce sosul fierbe, fierbet sii pastele în apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, pana cand sunt al dente. Scurgeti pastele si transferati-le in cratita cu sosul Bolognese. Amestecati bine pentru a combina pastele cu sosul. Aduceti totul la temperatura si serviti pastele cu sos Bolognese, presarate cu frunze proaspete de busuioc si parmezan ras.

Daca v-a placut reteta noastra de paste Bolognese, va invitam sa incercati altele: spaghetti cu bacon si sos de smantana, taitei de casa cu telemea de oaie si marar sau paste cu sos de rosii si busuioc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
2
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Curry de pui - cel mai gustos curry
3
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Paste fusilli cu sos si masline
4
Paste

Paste fusilli cu sos si masline

Paste fusilli cu sos si masline
Sirop de patlagina
5
Parteneri
Desert prajitura Snickers
Bucataras.RO

Desert prajitura Snickers

 Hristos a înviat! Am avut parte de un weekend foooarte aglomerat și prin această aglomerare vreau de fapt să...

Desert prajitura Snickers
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia