Taitei de casa cu telemea de oaie si marar

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Taitei de casa cu telemea de oaie si marar

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru patru porţii:
  • • 2 ouă
  • • 20 ml apă
  • • 200 grame de făină
  • • un praf de sare
  • • 250 de grame de telemea de oaie
  • • 1/2 legătură de mărar
  • • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Azi preparăm reţeta bunicii!
Cerneţi făina într-un bol pentru a deveni mai aerată. Faceţi un culcuş în mijlocul ei şi puneţi acolo ouăle, apa, sarea şi încorporaţi ingredientele. Aluatul rezultat trebuie să fie elastic, compact şi să nu se lipească de mâini. Lăsaţi aluatul 30 de minute să se odihnească sub un prosop, apoi începeţi să întindeţi foaia de tăiţei cu mişcări circulare şi sacadate. Rotiţi aluatul pe toate părţile, presărând periodic, în ploaie, un pic de făină, cât luaţi între degete, pentru ca foaia să nu se lipească de sucitor, aşa cum vă arăta bunica să faceţi, cu grijă să nu se rupă.
Când este gata întinsă foaia, o tăiaţi în pătrăţele de dimensiuni de 2 pe 2 cm pe latură, sau mai mari dacă vă plac şi o lăsaţi să se usuce câteva ore sau până a doua zi, pe un prosop.
Puneţi tăiţeii la fiert, într-o oală cu apă clocotită, în care aţi adăugat un praf de sare. Îi fierbeţi 6-10 minute, apoi îi scurgeţi de apă şi îi treceţi printr-un jet de apă rece.
Puneţi uleiul la încins, adăugaţi telemeaua fărâmiţată, o încălziţi puţin apoi puneţi şi tăiţeii, amestecaţi bine ingredientele, opriţi focul şi presăraţi mărarul spălat şi tocat.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie