Taitei de casa cu telemea de oaie si marar

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Taitei de casa cu telemea de oaie si marar

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru patru porţii:
  • • 2 ouă
  • • 20 ml apă
  • • 200 grame de făină
  • • un praf de sare
  • • 250 de grame de telemea de oaie
  • • 1/2 legătură de mărar
  • • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Azi preparăm reţeta bunicii!
Cerneţi făina într-un bol pentru a deveni mai aerată. Faceţi un culcuş în mijlocul ei şi puneţi acolo ouăle, apa, sarea şi încorporaţi ingredientele. Aluatul rezultat trebuie să fie elastic, compact şi să nu se lipească de mâini. Lăsaţi aluatul 30 de minute să se odihnească sub un prosop, apoi începeţi să întindeţi foaia de tăiţei cu mişcări circulare şi sacadate. Rotiţi aluatul pe toate părţile, presărând periodic, în ploaie, un pic de făină, cât luaţi între degete, pentru ca foaia să nu se lipească de sucitor, aşa cum vă arăta bunica să faceţi, cu grijă să nu se rupă.
Când este gata întinsă foaia, o tăiaţi în pătrăţele de dimensiuni de 2 pe 2 cm pe latură, sau mai mari dacă vă plac şi o lăsaţi să se usuce câteva ore sau până a doua zi, pe un prosop.
Puneţi tăiţeii la fiert, într-o oală cu apă clocotită, în care aţi adăugat un praf de sare. Îi fierbeţi 6-10 minute, apoi îi scurgeţi de apă şi îi treceţi printr-un jet de apă rece.
Puneţi uleiul la încins, adăugaţi telemeaua fărâmiţată, o încălziţi puţin apoi puneţi şi tăiţeii, amestecaţi bine ingredientele, opriţi focul şi presăraţi mărarul spălat şi tocat.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.