Spaghetti cu bacon si sos de smantana

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Spaghetti cu bacon si sos de smantana

Ingrediente

  • 200 g spaghetti
  • 10 felii subţiri de bacon
  • 1 ceapă mică
  • 1 căţel de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 roşie mare
  • 250 ml smântână de gătit
  • 50 g parmezan ras + extra pentru servit
  • câteva capere

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se călesc la foc mic în puţin ulei ceapa şi usturoiul tocat mărunt.
Se adaugă baconul tăiat cubulețe.
Între timp roşia se opăreşte, se curăţă de coajă şi i se scoate miezul moale, iar pulpa se taie şi ea cubulețe.
Se adaugă peste bacon.
Se căleşte totul pentru câteva minute, apoi se adaugă smântâna de gătit şi parmezanul ras.
Se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se adaugă pastele fierte.
Se amestecă bine şi se servesc cu parmezan ras deasupra şi câteva capere.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
4
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit