Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Lasagna - delicios si usor de preparat

Ingrediente

  • • 1 pachet de foi de lasagna (aproximativ 250g)
  • • 500 gr carne tocata (de vaca sau de porc)
  • • 1 ceapa mare, tocata
  • • 3 catei de usturoi, maruntiti
  • • 800 gr sos de rosii
  • • 2 linguri de pasta de rosii
  • • 1 lingurita de oregano uscat
  • • 1 lingurita de busuioc uscat
  • • 1 lingurita de sare
  • • ½ lingurita de piper negru macinat
  • • 250 gr mozzarella rasa
  • • 100 gr parmezan ras
  • Pentru sosul bechamel:
  • • 50 gr unt
  • • 50 gr faina
  • • 500 ml lapte
  • • Sare si piper dupa gust
  • • O priza de nucsoara

Mod de preparare

Intr-o tigaie mare, caliti ceapa si usturoiul intr-o lingura de ulei de masline pana devin moi. Adauagati carnea tocata si gatiti pana cand se rumeneste.

Adaugati sosul de rosii, pasta de rosii, oregano, busuioc, sare și piper. Lasati sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute, amestecand din cand in cand.

Intr-o alta tigaie, pregatiti sosul bechamel topind untul pe foc mediu. Adaugati faina si amestecati bine pana cand obtineti o pasta omogena. Treptat, adaugati laptele, amestecand continuu pana cand sosul se ingroasa. Condimentati cu sare, piper si nucsoara.

Preincalziti cuptorul la 180°C. Intr-o tava de copt, asezati un strat subtire de sos bechamel, apoi asezati foi de lasagna. Adaugati un strat de sos de carne, apoi sos bechamel si amestecul de branza (mozzarella si parmezan). Repetati straturile pana cand folositi toate ingredientele, asigurandu-va ca ultimul strat este de foi de lasagna acoperite cu sos bechamel și branza.

Acoperiti tava cu folie de aluminiu si coaceti la cuptor timp de aproximativ 30-40 de minute. Dupa acest timp, inlaturati folia si mai lasati la cuptor inca 10-15 minute sau pana cand lasagna este frumos rumenita si crocanta deasupra.

Lasati lasagna sa se odihneasca timp de cateva minute inainte de a taia si a servi.
Dacac v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele: paste Bolognese - imbietoare si delicioase, spaghetti cu bacon si sos de smantana sau paste cu vinete
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
3
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Placinta cu iaurt
4
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Ciorba de cartofi noi cu costita afumata
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu costita afumata

 De obicei ciorbele cu legume noi le prepar fara carne. De data aceasta bucata de costita carnosa, afumata de casa, se...

Ciorba de cartofi noi cu costita afumata
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!