Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:
Intr-o tigaie mare, caliti ceapa si usturoiul intr-o lingura de ulei de masline pana devin moi. Adauagati carnea tocata si gatiti pana cand se rumeneste.
Adaugati sosul de rosii, pasta de rosii, oregano, busuioc, sare și piper. Lasati sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute, amestecand din cand in cand.
Intr-o alta tigaie, pregatiti sosul bechamel topind untul pe foc mediu. Adaugati faina si amestecati bine pana cand obtineti o pasta omogena. Treptat, adaugati laptele, amestecand continuu pana cand sosul se ingroasa. Condimentati cu sare, piper si nucsoara.
Preincalziti cuptorul la 180°C. Intr-o tava de copt, asezati un strat subtire de sos bechamel, apoi asezati foi de lasagna. Adaugati un strat de sos de carne, apoi sos bechamel si amestecul de branza (mozzarella si parmezan). Repetati straturile pana cand folositi toate ingredientele, asigurandu-va ca ultimul strat este de foi de lasagna acoperite cu sos bechamel și branza.
Acoperiti tava cu folie de aluminiu si coaceti la cuptor timp de aproximativ 30-40 de minute. Dupa acest timp, inlaturati folia si mai lasati la cuptor inca 10-15 minute sau pana cand lasagna este frumos rumenita si crocanta deasupra.
Lasati lasagna sa se odihneasca timp de cateva minute inainte de a taia si a servi.
Dacac v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele: paste Bolognese - imbietoare si delicioase, spaghetti cu bacon si sos de smantana sau paste cu vinete
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii