Altfel de Pizza

Complexitate
redusa
Altfel de Pizza

Ingrediente

  • Aluat
  • -150 ml apa
  • -150 ml lapte
  • -½ lingurita sare
  • -20 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • -½ lingurita zahar
  • -75 g unt
  • -1 ou
  • -400 g faina
  • Umplutura
  • -1/2 cana sos tomat sau ketchup, mai gros
  • -1/2 cana pasta de gogosari (ardei) rosii
  • -piper, proaspat macinat, dupa gust
  • -aproximativ 150 g salam picant, taiat in felii subtiri
  • -1 cana cascaval ras / branza rasa
  • -condimente, dupa preferinta si optional (maghiran, oregano, busuioc, cimbru, etc)
  • Pentru uns
  • -2 linguri unt, topit
  • -1-2 catei de usturoi, zdrobiti

Mod de preparare

Aluat
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racorit; apa si laptele caldute, in care ati dizolvat sarea si zaharul; faina cernuta; oul si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zaharul, dizolvati in laptele caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut.

Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios.
Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti pe planul de lucru si intindeti intr-o foaie de aluat subtire, dreptunghiulara.
Ungeti intreaga suprafata cu amestecul format din sosul tomat si pasta de gogosari, presarati-o, intai cu piper, apoi cu condimentele preferate si taiati in * patratele (circa 10 x 10 cm).

Puneti peste fiecare patratel cate o felie de salam si presarati cu cascaval ras.
Asezati patratelele una peste alta si transferati turnuletul format, asezat culcat, intr-o forma de paine (chec), tapetata cu hartie de copt.

Lasati acoperit, la crescut, circa 25- 30 min, in loc cald sau pana cand spatiul liber din tava este complet ocupat. Dati la cuptorul preancalzit, pentru 15 min, la 180 grade.

Scoateti tava din cuptor si pensulati rapid aluatul cu topping-ul fierbinte (untul topit amestecat cu usturoiul, pe foc mic, foarte putin, doar cat acesta sa-si dezvolte aromele, fara sa se arda).

Dati din nou la cuptor pentru inca 15- 20 min sau pana cand aluatul este copt si frumos aurit.
Serviti cat este cald, feliat, dar este la fel de bun si rece.
Precizare:
Optati pentru dimensiunile patratelelor taiate functie de marimea tavii alese, in asa fel incat sa ramana loc de aproximativ 1 deget de jur- imprejurul lor, dupa ce acestea au fost asezate in tava, pentru a da posibilitatea aluatului sa creasca la a doua dospire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Chec cu ciocolata
2
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Pancove cu Mar
5
Dulciuri

Pancove cu Mar

Pancove cu Mar
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata