Altfel de Pizza

Complexitate
redusa
Altfel de Pizza

Ingrediente

  • Aluat
  • -150 ml apa
  • -150 ml lapte
  • -½ lingurita sare
  • -20 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • -½ lingurita zahar
  • -75 g unt
  • -1 ou
  • -400 g faina
  • Umplutura
  • -1/2 cana sos tomat sau ketchup, mai gros
  • -1/2 cana pasta de gogosari (ardei) rosii
  • -piper, proaspat macinat, dupa gust
  • -aproximativ 150 g salam picant, taiat in felii subtiri
  • -1 cana cascaval ras / branza rasa
  • -condimente, dupa preferinta si optional (maghiran, oregano, busuioc, cimbru, etc)
  • Pentru uns
  • -2 linguri unt, topit
  • -1-2 catei de usturoi, zdrobiti

Mod de preparare

Aluat
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racorit; apa si laptele caldute, in care ati dizolvat sarea si zaharul; faina cernuta; oul si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zaharul, dizolvati in laptele caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut.

Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios.
Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti pe planul de lucru si intindeti intr-o foaie de aluat subtire, dreptunghiulara.
Ungeti intreaga suprafata cu amestecul format din sosul tomat si pasta de gogosari, presarati-o, intai cu piper, apoi cu condimentele preferate si taiati in * patratele (circa 10 x 10 cm).

Puneti peste fiecare patratel cate o felie de salam si presarati cu cascaval ras.
Asezati patratelele una peste alta si transferati turnuletul format, asezat culcat, intr-o forma de paine (chec), tapetata cu hartie de copt.

Lasati acoperit, la crescut, circa 25- 30 min, in loc cald sau pana cand spatiul liber din tava este complet ocupat. Dati la cuptorul preancalzit, pentru 15 min, la 180 grade.

Scoateti tava din cuptor si pensulati rapid aluatul cu topping-ul fierbinte (untul topit amestecat cu usturoiul, pe foc mic, foarte putin, doar cat acesta sa-si dezvolte aromele, fara sa se arda).

Dati din nou la cuptor pentru inca 15- 20 min sau pana cand aluatul este copt si frumos aurit.
Serviti cat este cald, feliat, dar este la fel de bun si rece.
Precizare:
Optati pentru dimensiunile patratelelor taiate functie de marimea tavii alese, in asa fel incat sa ramana loc de aproximativ 1 deget de jur- imprejurul lor, dupa ce acestea au fost asezate in tava, pentru a da posibilitatea aluatului sa creasca la a doua dospire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura cu Branza de Vaci
2
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni
Bucataras.RO

Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni

Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!