Tocanita Bunicii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tocanita Bunicii

Ingrediente

  • 250 g carne de porc taiata bucatele mici de tot
  • 3-4 linguri de untura
  • 5-6 rosii mici (cherry) de la congelator
  • 1 ardei gras mare (tocat marunt)
  • tot de la congelator
  • 1 ceapa mare, tocata marunt tot de la congelator
  • sare si piper dupa gust
  • 3 catei de usturoi
  • 3 cuburi de busuioc (circa jumatate de legatura)
  • 350 g paste
  • smantana pentru servit

Mod de preparare

Normal tocanita se face cu paste de casa (taietei lati) si aripi si copane de pui. Eu am pus carne de porc pentru ca asta am avut.
Se toaca ceapa, rosiile, ardeiul, busuiocul si usturoiul. Se taie carnea cubulete mici.

Intr-o cratita se pune untura si se pune peste ea carnea si toate celelatle componente gata pregatite spalate si tocate (fara usturoi si busuioc), se adauga apa atat cat sa acopere totul... se da la foc mic, se fierbe incet, din cand in cand se mai adauga tot cate putina apa.

Cand carnea este aproape fiarta se drege de sare, piper, si se adauga apa mai multa, se adauga pastele si se lasa la fiert. Inainte cu 2 minute de a inchide focul se adauga usturoiul si busuiocul... se mai fierbe 2 minute si gata, se pune capacul si se lasa asa. Lichidul din cratita nu trebuie sa fie mult, dar nici putin, sa fie suficient ca sa fiarba pastele si dupa ce au fiert sa nu mai existe lichid (el este absorbit de paste in timpul fierberii).

Se serveste cu smantana deasupra si cu castraveti murati.

Daca vreti sa nu aveti o tocanita taraneasca si vreti una mai moderna atunci in loc de apa adaugati apa combinata cu lapte si fierbeti asa pastele. La sfarsit adaugati cascaval ras (parmezan) din belsug si presarati busuioc proaspat tocat deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia