Tocanita Bunicii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tocanita Bunicii

Ingrediente

  • 250 g carne de porc taiata bucatele mici de tot
  • 3-4 linguri de untura
  • 5-6 rosii mici (cherry) de la congelator
  • 1 ardei gras mare (tocat marunt)
  • tot de la congelator
  • 1 ceapa mare, tocata marunt tot de la congelator
  • sare si piper dupa gust
  • 3 catei de usturoi
  • 3 cuburi de busuioc (circa jumatate de legatura)
  • 350 g paste
  • smantana pentru servit

Mod de preparare

Normal tocanita se face cu paste de casa (taietei lati) si aripi si copane de pui. Eu am pus carne de porc pentru ca asta am avut.
Se toaca ceapa, rosiile, ardeiul, busuiocul si usturoiul. Se taie carnea cubulete mici.

Intr-o cratita se pune untura si se pune peste ea carnea si toate celelatle componente gata pregatite spalate si tocate (fara usturoi si busuioc), se adauga apa atat cat sa acopere totul... se da la foc mic, se fierbe incet, din cand in cand se mai adauga tot cate putina apa.

Cand carnea este aproape fiarta se drege de sare, piper, si se adauga apa mai multa, se adauga pastele si se lasa la fiert. Inainte cu 2 minute de a inchide focul se adauga usturoiul si busuiocul... se mai fierbe 2 minute si gata, se pune capacul si se lasa asa. Lichidul din cratita nu trebuie sa fie mult, dar nici putin, sa fie suficient ca sa fiarba pastele si dupa ce au fiert sa nu mai existe lichid (el este absorbit de paste in timpul fierberii).

Se serveste cu smantana deasupra si cu castraveti murati.

Daca vreti sa nu aveti o tocanita taraneasca si vreti una mai moderna atunci in loc de apa adaugati apa combinata cu lapte si fierbeti asa pastele. La sfarsit adaugati cascaval ras (parmezan) din belsug si presarati busuioc proaspat tocat deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici