Tocanita Bunicii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tocanita Bunicii

Ingrediente

  • 250 g carne de porc taiata bucatele mici de tot
  • 3-4 linguri de untura
  • 5-6 rosii mici (cherry) de la congelator
  • 1 ardei gras mare (tocat marunt)
  • tot de la congelator
  • 1 ceapa mare, tocata marunt tot de la congelator
  • sare si piper dupa gust
  • 3 catei de usturoi
  • 3 cuburi de busuioc (circa jumatate de legatura)
  • 350 g paste
  • smantana pentru servit

Mod de preparare

Normal tocanita se face cu paste de casa (taietei lati) si aripi si copane de pui. Eu am pus carne de porc pentru ca asta am avut.
Se toaca ceapa, rosiile, ardeiul, busuiocul si usturoiul. Se taie carnea cubulete mici.

Intr-o cratita se pune untura si se pune peste ea carnea si toate celelatle componente gata pregatite spalate si tocate (fara usturoi si busuioc), se adauga apa atat cat sa acopere totul... se da la foc mic, se fierbe incet, din cand in cand se mai adauga tot cate putina apa.

Cand carnea este aproape fiarta se drege de sare, piper, si se adauga apa mai multa, se adauga pastele si se lasa la fiert. Inainte cu 2 minute de a inchide focul se adauga usturoiul si busuiocul... se mai fierbe 2 minute si gata, se pune capacul si se lasa asa. Lichidul din cratita nu trebuie sa fie mult, dar nici putin, sa fie suficient ca sa fiarba pastele si dupa ce au fiert sa nu mai existe lichid (el este absorbit de paste in timpul fierberii).

Se serveste cu smantana deasupra si cu castraveti murati.

Daca vreti sa nu aveti o tocanita taraneasca si vreti una mai moderna atunci in loc de apa adaugati apa combinata cu lapte si fierbeti asa pastele. La sfarsit adaugati cascaval ras (parmezan) din belsug si presarati busuioc proaspat tocat deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni

Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti