Stuffed Jumbo Pasta Shells (Paste Umplute)

Complexitate
redusa
Stuffed Jumbo Pasta Shells (Paste Umplute)

Ingrediente

  • 1 cutie (12 oz-350 gr) de paste in forma de scoici
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 bucata ceapa mai micuta (tocata)
  • 3-4 catei de usturoi (pisati bine)
  • 10 oz de spanac fiert si tocat marunt
  • un pumn bun de busuioc proaspat si tocat marunt
  • carne fripta luata de pe doi tampi de pui (partea de sus)
  • 250 gr branza de vaci scursa bine de zer (sau ricota)
  • parmesan ras dupa gust (eu am pus circa 50 gr in total)
  • sare si piper dupa gust
  • mozzarella rasa pentru ornat
  • Pentru sosul marinara
  • 7-8 rosii de gradina, coapte foarte tare
  • sare si piper dupa gust (inca odata)
  • 3-4 catei de usturoi pisati bine de tot
  • busuioc proaspat tocat

Mod de preparare

Pastele se fierb dupa instructiunile de pe cutie apoi se scurg. In apa in care fierb, este bine sa puneti ulei pentru a nu se lipi pastele intre ele. In alt vas se pune spanacul la fiert in apa cu sare si eventual putina vegeta daca doriti.

Ceapa si usturoiul de toaca, busuiocul se toaca si el. Pastele dupa ce au fiert se scurg si se pun pe un servet absorbant, una langa alta, spanacul se scurge si el si apoi se toaca.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc cateva minute dupa care se pune spanacul si busuiocul tocat si se mai amesteca un minut sau pana nu mai avem in tigaie nici un strop de apa.

Se lasa cateva minute la racit dupa care se amesteca cu branza de vaci, piper si parmesan ras (eu am pus destul de mult aproape 50 gr) Se drege de sare daca mai este cazul. Carnea de pui se toaca si ea marunt si se pune peste compozitia de branza, se amesteca bine.

Se umplu pastele pe rand cu amestecul de mai sus si se pun in tava termorezistenta, una langa alta.
Se trece la prepararea sosului. Rosile se decojesc si se preseaza cu o furculita sau se toaca marunt. Se mai scurge putin din sucul lor pentru a micsora timpul de fierbere.

Se pune intr-o tigaie rosiile si se sareaza si se pipereaza, se tin la foc si se lasa la fiert. Cand incepe sa scada sucul de pe ele se adauga usturoul pisat si busuiocul, se gusta de sare si de piper, se drege daca mai este cazul. Se ia de pe foc si se toarna peste paste, in tava.

Se presara din belsug parmesan ras si mozzarella si se da la cuptor pentru ateva minute pana se topeste branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.