Stuffed Jumbo Pasta Shells (Paste Umplute)

Complexitate
redusa
Stuffed Jumbo Pasta Shells (Paste Umplute)

Ingrediente

  • 1 cutie (12 oz-350 gr) de paste in forma de scoici
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 bucata ceapa mai micuta (tocata)
  • 3-4 catei de usturoi (pisati bine)
  • 10 oz de spanac fiert si tocat marunt
  • un pumn bun de busuioc proaspat si tocat marunt
  • carne fripta luata de pe doi tampi de pui (partea de sus)
  • 250 gr branza de vaci scursa bine de zer (sau ricota)
  • parmesan ras dupa gust (eu am pus circa 50 gr in total)
  • sare si piper dupa gust
  • mozzarella rasa pentru ornat
  • Pentru sosul marinara
  • 7-8 rosii de gradina, coapte foarte tare
  • sare si piper dupa gust (inca odata)
  • 3-4 catei de usturoi pisati bine de tot
  • busuioc proaspat tocat

Mod de preparare

Pastele se fierb dupa instructiunile de pe cutie apoi se scurg. In apa in care fierb, este bine sa puneti ulei pentru a nu se lipi pastele intre ele. In alt vas se pune spanacul la fiert in apa cu sare si eventual putina vegeta daca doriti.

Ceapa si usturoiul de toaca, busuiocul se toaca si el. Pastele dupa ce au fiert se scurg si se pun pe un servet absorbant, una langa alta, spanacul se scurge si el si apoi se toaca.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc cateva minute dupa care se pune spanacul si busuiocul tocat si se mai amesteca un minut sau pana nu mai avem in tigaie nici un strop de apa.

Se lasa cateva minute la racit dupa care se amesteca cu branza de vaci, piper si parmesan ras (eu am pus destul de mult aproape 50 gr) Se drege de sare daca mai este cazul. Carnea de pui se toaca si ea marunt si se pune peste compozitia de branza, se amesteca bine.

Se umplu pastele pe rand cu amestecul de mai sus si se pun in tava termorezistenta, una langa alta.
Se trece la prepararea sosului. Rosile se decojesc si se preseaza cu o furculita sau se toaca marunt. Se mai scurge putin din sucul lor pentru a micsora timpul de fierbere.

Se pune intr-o tigaie rosiile si se sareaza si se pipereaza, se tin la foc si se lasa la fiert. Cand incepe sa scada sucul de pe ele se adauga usturoul pisat si busuiocul, se gusta de sare si de piper, se drege daca mai este cazul. Se ia de pe foc si se toarna peste paste, in tava.

Se presara din belsug parmesan ras si mozzarella si se da la cuptor pentru ateva minute pana se topeste branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Cartofi dulci la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti