Stuffed Jumbo Pasta Shells (Paste Umplute)

Complexitate
redusa
Stuffed Jumbo Pasta Shells (Paste Umplute)

Ingrediente

  • 1 cutie (12 oz-350 gr) de paste in forma de scoici
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 bucata ceapa mai micuta (tocata)
  • 3-4 catei de usturoi (pisati bine)
  • 10 oz de spanac fiert si tocat marunt
  • un pumn bun de busuioc proaspat si tocat marunt
  • carne fripta luata de pe doi tampi de pui (partea de sus)
  • 250 gr branza de vaci scursa bine de zer (sau ricota)
  • parmesan ras dupa gust (eu am pus circa 50 gr in total)
  • sare si piper dupa gust
  • mozzarella rasa pentru ornat
  • Pentru sosul marinara
  • 7-8 rosii de gradina, coapte foarte tare
  • sare si piper dupa gust (inca odata)
  • 3-4 catei de usturoi pisati bine de tot
  • busuioc proaspat tocat

Mod de preparare

Pastele se fierb dupa instructiunile de pe cutie apoi se scurg. In apa in care fierb, este bine sa puneti ulei pentru a nu se lipi pastele intre ele. In alt vas se pune spanacul la fiert in apa cu sare si eventual putina vegeta daca doriti.

Ceapa si usturoiul de toaca, busuiocul se toaca si el. Pastele dupa ce au fiert se scurg si se pun pe un servet absorbant, una langa alta, spanacul se scurge si el si apoi se toaca.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc cateva minute dupa care se pune spanacul si busuiocul tocat si se mai amesteca un minut sau pana nu mai avem in tigaie nici un strop de apa.

Se lasa cateva minute la racit dupa care se amesteca cu branza de vaci, piper si parmesan ras (eu am pus destul de mult aproape 50 gr) Se drege de sare daca mai este cazul. Carnea de pui se toaca si ea marunt si se pune peste compozitia de branza, se amesteca bine.

Se umplu pastele pe rand cu amestecul de mai sus si se pun in tava termorezistenta, una langa alta.
Se trece la prepararea sosului. Rosile se decojesc si se preseaza cu o furculita sau se toaca marunt. Se mai scurge putin din sucul lor pentru a micsora timpul de fierbere.

Se pune intr-o tigaie rosiile si se sareaza si se pipereaza, se tin la foc si se lasa la fiert. Cand incepe sa scada sucul de pe ele se adauga usturoul pisat si busuiocul, se gusta de sare si de piper, se drege daca mai este cazul. Se ia de pe foc si se toarna peste paste, in tava.

Se presara din belsug parmesan ras si mozzarella si se da la cuptor pentru ateva minute pana se topeste branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
4
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Felii olandeze
5
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Turtite a la Lubita
Bucataras.RO

Turtite a la Lubita

De cand le-am vazut, mi-au facut cu ochiul, asa ca le-am incercat! Sunt bune si usor de facut, va poftesc sa serviti, ca mai am!

Turtite a la Lubita
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura