Stuffed Jumbo Pasta Shells (Paste Umplute)

Postat pe: 03-10-2011
(0)

Ingrediente

1 cutie (12 oz-350 gr) de paste in forma de scoici
2 linguri de ulei de masline
1 bucata ceapa mai micuta (tocata)
3-4 catei de usturoi (pisati bine)
10 oz de spanac fiert si tocat marunt
un pumn bun de busuioc proaspat si tocat marunt
carne fripta luata de pe doi tampi de pui (partea de sus)
250 gr branza de vaci scursa bine de zer (sau ricota)
parmesan ras dupa gust (eu am pus circa 50 gr in total)
sare si piper dupa gust
mozzarella rasa pentru ornat
Pentru sosul marinara
7-8 rosii de gradina, coapte foarte tare
sare si piper dupa gust (inca odata)
3-4 catei de usturoi pisati bine de tot
busuioc proaspat tocat

Mod de preparare

Pastele se fierb dupa instructiunile de pe cutie apoi se scurg. In apa in care fierb, este bine sa puneti ulei pentru a nu se lipi pastele intre ele. In alt vas se pune spanacul la fiert in apa cu sare si eventual putina vegeta daca doriti.

Ceapa si usturoiul de toaca, busuiocul se toaca si el. Pastele dupa ce au fiert se scurg si se pun pe un servet absorbant, una langa alta, spanacul se scurge si el si apoi se toaca.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc cateva minute dupa care se pune spanacul si busuiocul tocat si se mai amesteca un minut sau pana nu mai avem in tigaie nici un strop de apa.

Se lasa cateva minute la racit dupa care se amesteca cu branza de vaci, piper si parmesan ras (eu am pus destul de mult aproape 50 gr) Se drege de sare daca mai este cazul. Carnea de pui se toaca si ea marunt si se pune peste compozitia de branza, se amesteca bine.

Se umplu pastele pe rand cu amestecul de mai sus si se pun in tava termorezistenta, una langa alta.
Se trece la prepararea sosului. Rosile se decojesc si se preseaza cu o furculita sau se toaca marunt. Se mai scurge putin din sucul lor pentru a micsora timpul de fierbere.

Se pune intr-o tigaie rosiile si se sareaza si se pipereaza, se tin la foc si se lasa la fiert. Cand incepe sa scada sucul de pe ele se adauga usturoul pisat si busuiocul, se gusta de sare si de piper, se drege daca mai este cazul. Se ia de pe foc si se toarna peste paste, in tava.

Se presara din belsug parmesan ras si mozzarella si se da la cuptor pentru ateva minute pana se topeste branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Stuffed Jumbo Pasta Shells (Paste Umplute)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Stuffed Jumbo Pasta Shells (Paste Umplute)