Pregatirea chiftelelor:
Se amesteca toate ingredientele, se formeaza chiftele mici si se prajesc intr-o tigaie cu untura multa. Se scot pe un servetel de bucatarie absorbant.
Pregatirea spaghetelor:
Cei doi litri de apa si sarea se pun intr-o oala pe foc si cand clocotesc se adauga spaghetele, se amesteca putin si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se acopera cu un capac.
Pregatirea sosului de rosii cu chiftele:
Rosiile din conserva se dau prin robot pentru a obtine suc de rosii. Se pun intr-o cratita impreuna cu uleiul de masline, apa, boiaua de ardei dulce si ierburile aromatice uscate. Se fierb pana cand scade apa (dar nu de tot), apoi se adauga chiftelele. Se mai fierb 1-2 minute, se ia cratita de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga usturoiul curatat de foi, spalat si pisat si jumatate din legatura de patrunjel spalata si tocata.
Asamblare:
Spaghetele se clatesc cu apa calda intr-o sita, se aseaza pe farfurie, se pun 7 chiftele la o portie si sos de rosii, apoi se presara patrunjel verde tocat pe deasupra.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor"Picnicul bucatarasilor" Cine doreste o feliuta? Sau cine refuza o feliuta? Presimt ca acest cheesecake place cam...
Desert cheesecake cu capsuni fara coacereIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii