Spaghete cu sos de rosii si chiftele din carne tocata de porc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Spaghete cu sos de rosii si chiftele din carne tocata de porc

Ingrediente

  • Chiftele:
  • 300 g carne tocata de porc;
  • o ceapa (curatata de foi, spalata si tocata);
  • 4 catei de usturoi (curatati de foi, spalati si pisati);
  • un ou;
  • 40 g pesmet;
  • jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
  • cimbru;
  • sare
  • Sos de rosii cu chiftele:
  • o lingura ulei de masline;
  • o conserva de 400 g de rosii intregi decojite, in suc de rosii;
  • 150 ml apa;
  • jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
  • ierburi aromatice uscate: busuioc, oregano, maghiran;
  • 28 de chiftele;
  • 4 catei de usturoi;
  • o legatura de patrunjel
  • In plus:
  • 200 g spaghete + 2 l apa pentru fierberea acestora + sare;
  • untura pentru prajirea chiftelelor

Mod de preparare

Pregatirea chiftelelor:

Se amesteca toate ingredientele, se formeaza chiftele mici si se prajesc intr-o tigaie cu untura multa. Se scot pe un servetel de bucatarie absorbant.

Pregatirea spaghetelor:

Cei doi litri de apa si sarea se pun intr-o oala pe foc si cand clocotesc se adauga spaghetele, se amesteca putin si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se acopera cu un capac.

Pregatirea sosului de rosii cu chiftele:

Rosiile din conserva se dau prin robot pentru a obtine suc de rosii. Se pun intr-o cratita impreuna cu uleiul de masline, apa, boiaua de ardei dulce si ierburile aromatice uscate. Se fierb pana cand scade apa (dar nu de tot), apoi se adauga chiftelele. Se mai fierb 1-2 minute, se ia cratita de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga usturoiul curatat de foi, spalat si pisat si jumatate din legatura de patrunjel spalata si tocata.

Asamblare:

Spaghetele se clatesc cu apa calda intr-o sita, se aseaza pe farfurie, se pun 7 chiftele la o portie si sos de rosii, apoi se presara patrunjel verde tocat pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa