Spaghete carbonara reţetă
Intr-o oala se fierbe apa cu o lingura ulei de masline, sare si vegeta, iar cind aceasta a clocotit se adauga pastele, lasindu-le sa fiarba aproximativ 8 minute. Se iau de pe foc si se rastoarna intr-o strecuratoare mare pentru a se scurge rapid fara a se raci. Deasupra lor se torna putin ulei de masline pentru a nu se lipi si asi marii volumul.
Separat intr-un bol se amesteca galbenusurile impreuna cu smantina, jumatate din parmezan, sare dupa gust si piper negru.
In timp ce pastele fierb, se taie sunca presata feliute subtiri care se prajesc intr-o tigaie impreuna cu cateva linguri de ulei de masline si cu usturoiul. Cand s-a rumenit usturoiul se adauga sosul de smantina cu galbenusuri.
Spaghetele scurse se pun peste sosul din tigaie. Se amesteca bine si se adauga dupa dorinta busuioc.
Se servesc fierbinti cu parmezan ras deasupra.
Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaVa prezint acum o reteta pe care am pregatit-o in premiera si de care sunt foarte incantata: pui cu suc de lamaie proaspat...
Pui cu lamaieO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii