Spaghete a la Bolonesa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400gr spaghete/paste spirale
  • 400 gr carne tocata
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • 1 rosie
  • 1000 gr bulion
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Intr-o oala se pune apa si putina sare si se pune la fiert. Cand a nceput sa dea in clocot se pun spaguetele si se lasa 8-10 min la fiert. Apoi se scurg si se pun sub un jet de apa rece si se lasa la scurs (putem turna putin ulei peste ele ca sa nu se lipeasca una de alta)

Intre timp facem sosul:
Taiem ceapa si ardeiul cat se poate de marunt si se pun la calit intro cratita cu putin ulei incins. Cand s-au rumenit frumos punem carnea tocata si amestecam mereu ca sa nu se lipeasca. Punem sarea si piperul dupa gust. Se lasa la foc potrivit. Cand e aproape gata carnea se pune rosia data prin razuitoare sau taiata foarte marunt. Se mai lasa putin si apoi se pune bulionul. Se amesteca bine si se mai lasa circa 4- 5 minute.
Sosul se serveste deasupra spaghetelor
-Spaghetele cu sosul deasupra se pot incalzi in cuptorul cu microunde
-Daca ni se pare prea uscat sosul mai putem pune putin bulion deasupra inainte de a le incalzi
-Pentru a le da o alta savoare putem pune cascaval ras pe deasupra sosului si il punem putin in cuptorul cu microunde pentru a se topi
-Carnea e preferabil sa fie de vita si porc
-de asemenea se pot servi si acompaniate de un ou prajit sau putini cartofi prajiti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Prajitura cu mere si nuci
Bucataras.RO

Prajitura cu mere si nuci

de toamna tarzie...

Prajitura cu mere si nuci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!