1. se prepara clatitele.
2. se inabuse radicchio taiat subtire in ulei, cu sare si putina apa .. la foc mic cu capacul pus ... cind apa scade si daca radicchio nu e inabusit se mai adauga apa ... la sfirsit de tot cind se stinge focul se adauga speckul cubulete
3. se prepara sosul Mornay, denumit si sos de brinza ... se face un beshamel in care in ultimele minute se adauga brinza rasa .. unele retete spun sa adaugi si 1-2 galbenuse de ou crud , care se vor coace in sosul fierbinte ..
4. in sosul Mornay se adauga ciupercile inabusite in putin unt
5. se umplu clatitele cu umplutura de radicchio, speck si citeva cubulete de brinza care sa se topeasca ( eu am pus niste resturi de mozzarella )
6. se aseaza clatitele umplute in tava pt cuptor unsa cu un strat subtire de sos
7. peste rulourile de clatite se toarna restul de sos Mornay...
Se coace max 20 min la 180°C (cuptorul incalzit dinainte) .. se lasa sa se raceasca cca 10 min inainte de a se servi
A fost un tort simplu dar deosebit de gustos, asta a dovedit-o şi faptul că a dispărut rapid de pe platou. A fost o...
Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosuO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura Tosca
Comentarii