Rulouri cu radicchio gratinate cu sos Mornay si ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulouri cu radicchio gratinate cu sos Mornay si ciuperci

Ingrediente

  • rulouri:
  • 6 clatite (faina, 1 ou, apa minerala si 1 lingurita de ulei un praf de sare)
  • umplutura:
  • 1 radicchio de 150 gr
  • 2 linguri de speck sau alta carne, sunca afumata taiata cubulete
  • 1 lingura de ulei
  • citeva cubulete mici de mozzarella
  • sare
  • sos Mornay :
  • (eu am facut jumatate din cantitatea de mai jos)
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte
  • 100 gr brinza rasa ( parmezan sau alt gen de cascaval)
  • ciuperci champinion (cite vreti, dupa gust )

Mod de preparare

1. se prepara clatitele.
2. se inabuse radicchio taiat subtire in ulei, cu sare si putina apa .. la foc mic cu capacul pus ... cind apa scade si daca radicchio nu e inabusit se mai adauga apa ... la sfirsit de tot cind se stinge focul se adauga speckul cubulete
3. se prepara sosul Mornay, denumit si sos de brinza ... se face un beshamel in care in ultimele minute se adauga brinza rasa .. unele retete spun sa adaugi si 1-2 galbenuse de ou crud , care se vor coace in sosul fierbinte ..
4. in sosul Mornay se adauga ciupercile inabusite in putin unt
5. se umplu clatitele cu umplutura de radicchio, speck si citeva cubulete de brinza care sa se topeasca ( eu am pus niste resturi de mozzarella )
6. se aseaza clatitele umplute in tava pt cuptor unsa cu un strat subtire de sos
7. peste rulourile de clatite se toarna restul de sos Mornay...

Se coace max 20 min la 180°C (cuptorul incalzit dinainte) .. se lasa sa se raceasca cca 10 min inainte de a se servi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)