Rulouri cu radicchio gratinate cu sos Mornay si ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulouri cu radicchio gratinate cu sos Mornay si ciuperci

Ingrediente

  • rulouri:
  • 6 clatite (faina, 1 ou, apa minerala si 1 lingurita de ulei un praf de sare)
  • umplutura:
  • 1 radicchio de 150 gr
  • 2 linguri de speck sau alta carne, sunca afumata taiata cubulete
  • 1 lingura de ulei
  • citeva cubulete mici de mozzarella
  • sare
  • sos Mornay :
  • (eu am facut jumatate din cantitatea de mai jos)
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte
  • 100 gr brinza rasa ( parmezan sau alt gen de cascaval)
  • ciuperci champinion (cite vreti, dupa gust )

Mod de preparare

1. se prepara clatitele.
2. se inabuse radicchio taiat subtire in ulei, cu sare si putina apa .. la foc mic cu capacul pus ... cind apa scade si daca radicchio nu e inabusit se mai adauga apa ... la sfirsit de tot cind se stinge focul se adauga speckul cubulete
3. se prepara sosul Mornay, denumit si sos de brinza ... se face un beshamel in care in ultimele minute se adauga brinza rasa .. unele retete spun sa adaugi si 1-2 galbenuse de ou crud , care se vor coace in sosul fierbinte ..
4. in sosul Mornay se adauga ciupercile inabusite in putin unt
5. se umplu clatitele cu umplutura de radicchio, speck si citeva cubulete de brinza care sa se topeasca ( eu am pus niste resturi de mozzarella )
6. se aseaza clatitele umplute in tava pt cuptor unsa cu un strat subtire de sos
7. peste rulourile de clatite se toarna restul de sos Mornay...

Se coace max 20 min la 180°C (cuptorul incalzit dinainte) .. se lasa sa se raceasca cca 10 min inainte de a se servi

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars