Risotto cu Carnat si Ardei

Postat pe: 19-03-2009
(1)

Ingrediente

Pentru 2 portii:
6-7 pumni de orez
200 g (2-3 buc) de carnat proaspat sau deja fript/prajit
un ardei gras (rosu sau galben)
1 ceapa
supa de zarzavat sau carne
2 linguri ulei de masline
patrunjel
sare
parmiggiano/grana(parmezan) ras

Mod de preparare

Tocati ceapa marunt si caliti-o putin, cat sa-si dezvolte aroma in doua linguri ulei. Adaugati carnatul scos din mat sau taiat bucatele daca este deja copt.

Eu am folosit carnat la gratar, ramas de la cina. Adaugati ardeiul taiat fasii, iar la urma adaugati si orezul. Caliti totul bine circa 1 minut, apoi adaugati supa. Coaceti la foc potrivit, amestecand din cand in cand. Cum scade si orezul este prea uscat, adaugati putina supa. Cand este gata (nu trebuie sa fie prea uscat, nici prea zemos), adaugati patrunjel tocat marunt. Adaugati sare daca este nevoie.
Serviti daca doriti cu parmiggiano /grana ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Risotto cu Carnat si Ardei" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  14.03.2009 15:28:59

Foarte bun acest rissoto asa cum l-ai pregatit !
Felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Risotto cu Carnat si Ardei