Ingrediente
● Aluatul: |
● 200 grame faina |
● 2 oua |
● sare |
● putina apa cit sa iasa o consistenta potrivita |
● Umplutura de dovleac: |
● dovleac fiert puree |
● sare |
● piper |
● ardei iute putin |
● parmezan cheese |
● Sosul: |
● 3 linguri de unt |
● ierburile aromate: salvie, cimbru, patrunjel |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Pentru aluat: 200 grame faina/ 2 oua/ sare/ putina apa cit sa iasa o consistenta potrivita, se framinta 20 minute, se lasa acoperit cu folie intr-un loc cald, de ex. sub o oala incalzita putin, nu fierbinte.
Apoi cu mainile date prin faina, imparti aluatul in 4, lucrezi cu o bucata pe rind, treci aluatul prin masina de paste pina obtii o foaie de ravioli.
O tai in 3, si pui umplutura de dovleac: dovleac fiert puree, sare, piper, ardei iute putin, parmezan cheese.
Cu o pensula uzi aluatul cu apa si apesi cu degetele sa scoti orice aer din interior, formind ravioli. Le tai in patratele, le dai prin faina, le lasi 15-20 minute sa se usuce putin.
Faci sosul: pui 3 linguri de unt in tigaie, la foc potrivit, cind untul maronie deschis, adaugi ierburile aromate: salvie, cimbru, patrunjel si le lasi pina sint crocante, citeva minute.
Fierbi ravioli cam 8-10 minute in apa cu sare pina se ridica la suprafata, ii scurgi, ii pui in tigaia cu sos si amesteci usor.
Ii pui pe un platou si presari sare grunjoasa de mare, piper macinat proaspat si parmezan cheese. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ravioli cu Dovleac in Sos de Unt si Ierburi Aromate" nu uita sa ii faci un review.
Apoi cu mainile date prin faina, imparti aluatul in 4, lucrezi cu o bucata pe rind, treci aluatul prin masina de paste pina obtii o foaie de ravioli.
O tai in 3, si pui umplutura de dovleac: dovleac fiert puree, sare, piper, ardei iute putin, parmezan cheese.
Cu o pensula uzi aluatul cu apa si apesi cu degetele sa scoti orice aer din interior, formind ravioli. Le tai in patratele, le dai prin faina, le lasi 15-20 minute sa se usuce putin.
Faci sosul: pui 3 linguri de unt in tigaie, la foc potrivit, cind untul maronie deschis, adaugi ierburile aromate: salvie, cimbru, patrunjel si le lasi pina sint crocante, citeva minute.
Fierbi ravioli cam 8-10 minute in apa cu sare pina se ridica la suprafata, ii scurgi, ii pui in tigaia cu sos si amesteci usor.
Ii pui pe un platou si presari sare grunjoasa de mare, piper macinat proaspat si parmezan cheese. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ravioli cu Dovleac in Sos de Unt si Ierburi Aromate" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Ratatouille la slow cooker Crock Pot
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock Pot
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock Pot
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock Pot
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot
Medalion de vitel cu pleurotus si baby morcov la slow cooker Crock Pot
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany