Ravioli cu Dovleac in Sos de Unt si Ierburi Aromate

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Aluatul:
200 grame faina
2 oua
sare
putina apa cit sa iasa o consistenta potrivita
Umplutura de dovleac:
dovleac fiert puree
sare
piper
ardei iute putin
parmezan cheese
Sosul:
3 linguri de unt
ierburile aromate: salvie, cimbru, patrunjel

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Pentru aluat: 200 grame faina/ 2 oua/ sare/ putina apa cit sa iasa o consistenta potrivita, se framinta 20 minute, se lasa acoperit cu folie intr-un loc cald, de ex. sub o oala incalzita putin, nu fierbinte.

Apoi cu mainile date prin faina, imparti aluatul in 4, lucrezi cu o bucata pe rind, treci aluatul prin masina de paste pina obtii o foaie de ravioli.

O tai in 3, si pui umplutura de dovleac: dovleac fiert puree, sare, piper, ardei iute putin, parmezan cheese.

Cu o pensula uzi aluatul cu apa si apesi cu degetele sa scoti orice aer din interior, formind ravioli. Le tai in patratele, le dai prin faina, le lasi 15-20 minute sa se usuce putin.

Faci sosul: pui 3 linguri de unt in tigaie, la foc potrivit, cind untul maronie deschis, adaugi ierburile aromate: salvie, cimbru, patrunjel si le lasi pina sint crocante, citeva minute.

Fierbi ravioli cam 8-10 minute in apa cu sare pina se ridica la suprafata, ii scurgi, ii pui in tigaia cu sos si amesteci usor.

Ii pui pe un platou si presari sare grunjoasa de mare, piper macinat proaspat si parmezan cheese.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ravioli cu Dovleac in Sos de Unt si Ierburi Aromate" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ravioli cu Dovleac in Sos de Unt si Ierburi Aromate